Бившият национал Красимир Балъков издаде формулата на успеха на “лъвовете”

...
Бившият национал Красимир Балъков издаде формулата на успеха на “лъвовете”
Коментари Харесай

Красимир Балъков: Характерите на футболистите, Пенев и късметът направиха 94-а успешна

Бившият национал Красимир Балъков издаде формулата на триумфа на “лъвовете” на международното състезание през 1994-а година. Той съобщи, че съставените елементи за реализиране на най-хубавото класиране на Мондиал на “лъвовете” са… три.

“Първо бяха футболистите, като характери, характерност и качество. След това беше треньорът Димитър Пенев – също ексцентричен човек. И малко късмет”, разкри Бала пред БТВ.

Мениджърът на “Етър” отдава слабото показване на националния отбор в последно време на прехода.

“Преминаваме от един строй в различен – по-динамичен, по-непознат за нас. Надявам се въпреки всичко, макар отворения свят, хората, които се занимават с футбол, да поемат по-голям риск и да постановат по-млади футболисти, с цел да може един ден България и българския народен тим да може да реализира сходни триумфи, които ние постигнахме”, сподели той.

Като обожател и ценител на немския футбол, Балъков съобщи, че загубата на Германия от Мексико с 0:1 в първия кръг на груповата фаза, не го е изненадала, а Бундестимът остава един от любимците му.

“Мен не може да ме изненада нищо на международни шампионати, тъй като съм бил на две. Всички биха сигурни, че Германия ще победи, тъй като тимът нямаше даже еднакъв в първия си мач. Обаче тя е реалност. Футболът е забавна игра, хората го обичат, точно поради такива срещи, които демонстрират, че всичко е възможно”, сподели той.

Балъков е един от главните благодетели на SOS детски селища за Велико Търново, Габрово и Трявна. Той се пробва да прекарва огромна част от свободното си време с децата в тази институция и персонално да се ангажира с техните проблеми и наслади.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР