Бившият наставник на Англия Свен-Горан Ериксон разкри, че лично той

...
Бившият наставник на Англия Свен-Горан Ериксон разкри, че лично той
Коментари Харесай

Абрамович избрал да купи Челси вместо Тотнъм

Бившият ментор на Англия Свен-Горан Ериксон разкри, че персонално той насърчил Роман Абрамович да купи Челси вместо Тотнъм през 2003 година Ериксон убедил руснака, че ще бъде по-успешен в западен Лондон, защото щяло да му се наложи да промени целия тим на "шпорите ", с цел да завоюва титли с тях.

Любопитното е, че шведът е объркал съветския милиардер за водач при тяхната първа среща през 2003 година, месеци преди да стане притежател на „ Блус “.

Ериксон напомни първата си среща в изявление за „ Таймс “.

"Срещнахме се в едно лондонско казино. Когато влязох, там стояха трима мъже. Единият беше уместно облечен, другият почти, а третият... взех решение, че третият е водачът. Но това беше Роман. "

"Той искаше да купи футболен клуб от Москва, по тази причина отидохме в Москва за три дни. Видяхме всички клубове и му предложих Динамо. Те имаха най-хубавите уреди. "

"После отидох на отмора и неговата "дясна ръка " ми се обади по телефона, с цел да ми заяви, че Роман трансформирал решението си и към този момент желае да купи клуб в Лондон. "

"Тотнъм или Челси? ", попитах. "Какво желае да прави? " Той сподели, че желае да печели. Съответно аз отвърнах, че е по-добре да купи Челси, тъй като ще би трябвало да смени единствено половината играчи, а Тотнъм се нуждае от цялостна смяна. "

Двамата са положителни другари и до през днешния ден, а за 16-е години от Ерата Абрамович Челси завоюва тъкмо 16 огромни трофея, в това число пет трофеи на Висшата лига.

За същото време Тотнъм завоюва един трофей, вдигайки Купата на лигата през 2008 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР