Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от Има

...
Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от Има
Коментари Харесай

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията и написа кърваво писмо до Слави Трифонов

Бившият депутат Галина Иванчева и сегашен претендент от " Има подобен Народ " разгласи, че се отдръпва от листата на пратията за изборите. Във фейсбук тя насочи рецензии към водача на партията Слави Трифонов, както и политическия живот в страната. Публикуваме нейното известие без редакторска интервенция:

„ Уважаеми съграждани, сънародници, другари,
 Слави скочи на Герджиков: Човек без чест и достолепие Слави скочи на Герджиков: Човек без чест и достолепие
Слави Трифонов насочи рецензии към претендентът за президент проф. Анастас Герджиков. В пост в страницата си във Фейсбук водачът на " Има...

Суверенът има право на отговор, изключително когато не е било целесъобразно доверието му! Такъв отговор Политическа партия „ ИТН “ не даде на народа, нито пое отговорност за дейностите и бездействията си. Всъщност всички знаем, че тази партия стана и остана известна извънредно и единствено с мълчанието си. Това безмълвие се изискваше от всеки един член и симпатизант на партията, с обяснението, че ще бъде предоставена опция на всеки един за изложение на мнението му в бъдеще, когато му пристигна времето. Това време обаче по този начин и не пристигна, и към този момент на всички е ясно, че няма да пристигна и в бъдеще. Разбира се, всеки един самичък слага границите на своето самообладание.Основната причина заради която, персонално аз взех решение да не бъда повече член на тази партия е, че както след това стана ясно, тя не е построена и не работи на либерален принцип, каквато публична поръчка даде и продължи да претендира, че е. Но неналичието на демократичния принцип не е единствената значима липса, а неналичието и на каквато и да е тактика за развиването на страната ни. Разминаването сред думи и каузи е това, на което суверенът към този момент няма по какъв начин да повярва. Фактът, че не бе образувано държавно управление, в решителен миг, когато имаше такава опция, а страната беше и към момента е, в доста тежко състояние, е един от най-нелицеприятните неща, които са се случвали през новата история на страната ни. На другата повърхност пък е и неналичието на кадрова политика и последващатото отчаяние на редовите членове в тази партия и тяхното излъгано доверие и труд. А тези редови членове не са един и двама, а стотици във всеки един град, и в България, и в чужбина. Стотици хора, които са работили отдадено, които са застанали с лицата и имената си в името на общото богатство, които са загърбили фамилиите си, домовете си, бизнеса и специалността си, някои даже са напуснали работата си и страната в която живеят, с цел да дойдат в България в името на националния интерес, в името на това, да работят в интерес на тази партия и обществото ни. Насреща си обаче и те получават познайте какво?…. Да, вярно, получават безмълвие! От това нашето, партийно емблематичното… Обаче някак доста дълго го поносим това безмълвие, не мислите ли?!….

Особено индикативен е фактът, че го получаваме от хора, които претендират, че сякаш се борят за мажоритарен избор на либерален принцип, а не разрешават намерено на своите претенденти и гласоподаватели да гласоподават с преференции и даже ги принуждават да попълнят авансово заявки, с експлицитната спогодба да няма дата под тях, тъй че да си я слагат, тези които решат и когато решат /приложено адресирам едно такова примерно, само че със „ сбъркана “ с дата/. И да, по тази причина никой от предходните претенденти, в това число и аз, нямаме преференциален избор, даже персонално аз, непосредствено и косвено също, съм обяснявала на маса хора, че никога никой не би трябвало да го прави, защото по този начин би трябвало и защото съм упорствала да бъда толерантна и лоялна към партията и концепцията за общото богатство и разцвет на страната ни, тъй като съм поела подобен ангажимент отговорно и публично.

Обаче, нали разбирате, че в този момент, като теглим чертата и създадем равносметка, би трябвало да си признаем, колкото и да е неприятно, че това не би трябвало повече да се случва по този метод и че, в една бяла и демократична страна, това няма по какъв начин да се случи… И няма по какъв начин да не бъда разочарована от този факт, и освен аз несъмнено. Това, че държанието на някои хора в Народното събрание бе меко казано несвоевременно е едно на ръка, и може би там, по този начин емблематичното за партията безмълвие щеше да свърши по-добра работа… може би… Но неуместното и неприлично държание съществува и на локално равнище. Един елементарен образец: Непосредствено след избирането ми за депутат, при мен пристигна човек, който намерено и без срам, а безочливо и безпардонно ми съобщи, че посредством само на него аз съм влезнала в Парламента и би трябвало наложително да му се отблагодаря,като го назнача за мой парламентарен асистент и му заплащам всеки месец парична сума от плануваните за тази цел пари за всеки национален фаворит, тъй като видите ли, той ме бил издигнал до тук… Бях потресена и това беше първата алена сигнална лампичка в главата ми… Продължава ли да ви звучи демократично?… Нали се сещате по какъв начин съм му отговорила…. И да, той към момента си е там, където аз изрично повече не искам да бъда и продължава да крои и да занимава хората с интригите си, в които аз изрично не искам да вземам участие и в никакъв случай не съм взела участие.

Няма по какъв начин да не бъда разочарована от този очевиден блян да бъде унищожен един сполучлив политически план, в който персонално аз съм взела участие от самото му основаване още през 2018 година. В никакъв случай не скърбя за времето и напъните, тъй като имах опцията да се срещна и да бъда измежду извънредно доста качествени и стойностни хора, много от които за жалост също към този момент не са там, други вършат последни старания.Продължавам да бъда признателна и на хората и на опита, който имах опцията да придобия!
 Алфа Рисърч: Срив на Слави, Българска социалистическа партия и Продължаваме промяната спорят за второто място " Алфа Рисърч ": Срив на Слави, Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната " спорят за второто място
ГЕРБ-СДС получава 23,1%, Българска социалистическа партия 16,8%, следвана от " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев, които взимат 15,9 на 100 от гл...

Не ви споделям да не гласувате, не, не споделям това. Казвам ви, внимавайте този път за кого гласувате! Мислете! Гласувайте за тези, които го заслужават!

Да, Силата е в истината и ние я изискуем на суверена. А тя е такава!! “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР