Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Сити Емануел Адебайор обяви,

...
Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Сити Емануел Адебайор обяви,
Коментари Харесай

Адебайор обяви края на кариерата си

Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Сити Емануел Адебайор разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера на 39-годишна възраст.

Тогоанецът започва футболния си път през 2001 година в отбора на Метц. След това той играе за клубове като Монако,  Арсенал, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Тотнъм и Кристъл Палас.

В последните няколко сезона Адебайор защитаваше цветовете на турските Истанбул Башакшехир, Кайзериспор и парагвайския Олимпия (Асунсион), преди през 2021 година да подпише с тогоанския Семаси.

" Професионалната ми кариера мина през върхове и падения, само че бе едно необикновено странствуване. Благодаря на всички почитатели, които ме съпровождаха на всяка стъпка от нея. Благодарен съм за всички и съм разчувствуван за бъдещето ", написа Адебайор в профила си в Инстаграм.

За националния тим на Того, с който той игра на международното състезание през 2006 година, Адебайор има 85 мача и 32 гола. На клубно равнище той има 593 срещи и 207 попадения.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР