Бившият началник на кабинета на Корнелия Нинова като министър на

...
Бившият началник на кабинета на Корнелия Нинова като министър на
Коментари Харесай

Пуделът на Корни – Калоян Методиев лае и си захапа сам опашката

Бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова като министър на стопанската система Калоян Методиев се оказа същинският началник на ведомството. Той е колил и бесил в администрацията. Това демонстрира същинската отпадналост на лидерката на Българска социалистическа партия, само че пък пуделът на Корни лае и си захапа самичък опашката. Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов през днешния ден разгласи, че доста хора са му се оплакали "какъв гнет е бил " в министерството. Служители са били притискани сами да напущат. Всички назначения на управителни позиции пък били на хора с позиции в партията. Стоянов съобщи, че министър на стопанската система е бил Калоян Методиев, а не Нинова. „ Методиев е упражнявал гнет над администрацията. Викал е хора и ги е притискал да напускат”, съобщи служебният министър.

Същото неотдавна уточни и с пост във Facebook Димитър Данчев, заместител на Корнелия Нинова в министерството на енергетиката и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Той остана при настоящето управление и разкри, че всички решения в икономическото ведомство са били взимани от началника на кабинета й Калоян Методиев. „ Мога да дам образец с Министерството на стопанската система и промишлеността, където действителният човек, който вземаше решения, не беше вицепремиерът. Апелирам да бъде направена и оценка за дейностите на индивида в сянка, който действително ръководеше министерството и с чиито решения действително се съобразяваше вицепремиерът “, разяснява Данчев.

Нека сътрудниците попитат, за какво в министерството 6 месеца не бяха назначени други заместник-министри, с ясно написани ресори, които да рапортуват за свършената и идната работа пред обществото и Политическия кабинет /който на практика не съществуваше, заради откритото самовластие, и се е събирал един единствен път за последните 8 месеца/? Не се ли правеше това с цел да се изземват функционалности на зам.-министрите от човек в сянка? За обществото Министерство на стопанската система и промишлеността беше "на Българска социалистическа партия ", само че дали действително беше по този начин? Истината е, че основните решения се вземаха от човек, който не е част от партията и не бе назначен със глобата на нито един от партийните органи. Народно събрание на Българска социалистическа партия ще се произнесе ли и по дейностите на този "вицепремиер в сянка "?, разяснява още Данчев.

Освен това Калоян Методиев би трябвало да отговори по какъв начин от "Кинтекс " са пренасочени 800 хиляди лв. към офшорна компания в Дубай. На същия въпрос би трябвало да отговори и Корнелия Нинова. Министър Стоянов през днешния ден удостовери информацията на някогашния началник на сдружението Александър Михайлов. Той посочи, че това е станало в часовете към сдаването на поста от Корнелия Нинова и неговото встъпване. Стоянов добави, че сигурно е имало подобен превод, защото е видял документа за него.

В писмо до медиите при започване на август Александър Михайлов, който беше уволнен от Нинова, разгласи, че е почнал развой по източване на държавното сдружение "Кинтекс ". Той посочи, че разполага с информация и документи за 2 превода към офшорна компания от Дубай, които възлизат на общо 804 110 лв.. По думите му като шеф на сдружението той е бил притискан да направи заплащането по този контракт без насрещни задължения. Той обаче не даде повече детайлности за контракта по това заплащане. Истината обаче ще излезе нескрито, тъй като Корнелия Нинова и Калоян Методиев са за прокурор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР