Бившият младежки национал на България Алекс Уандие подписа договор за

...
Бившият младежки национал на България Алекс Уандие подписа договор за
Коментари Харесай

Българин ще играе в Манчестър!

Бившият юношески национал на България Алекс Уандие подписа контракт за два сезона с Манчестър Джайънтс - тим от елитното състезание на Англия. За последно 23-годишният баскетболист игра в Италия за Агрополи, където записа приблизително по 20 точки на мач в серия " С ", написа BGbasket. Той записа и по 7 битки на мач, на позицията крило.

Алекс е наследник на добре познатия у нас някогашен баскетболист на Левски Юм Уандие.

За последно в България миналият в Манчестър гений игра за Левски в НБЛ и Адриатическа лига и Видабаскет в " А " група, след което беше в Съединени американски щати за две години в колежа Куеста. След това изкара два сезона в италианската серия " С ".

Новият треньор на Уандие - Дани Бърн, сподели за привличането му: „ Имали сме положителни попадения с европейски играчи в предишното и търсихме подобаващия човек из целия континент. Алекс беше първи в листата ни и мисля, че е подготвен да играе непосредствено в Британската баскетболна лига. Той е огромен, бърз и доста повратлив в нахлуване, може да бележи на висока скорост. Той е левичар, който може да бележи както от разстояние, по този начин и под коша, и ни дава доста благоприятни условия в нахлуване. Макар единствено на 23 години, има доста опит от три страни, играейки на разнообразни равнища. По-зрял е за годините, които е играл, и се надявам да откри мястото си в Манчестър. “



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР