Бившият министър-председател на Молдова, ръководител на партията Действие и солидарност“,

...
Бившият министър-председател на Молдова, ръководител на партията Действие и солидарност“,
Коментари Харесай

Предварителни резултати: Бившият премиер на Молдова печели президентските избори |

Бившият министър-председател на Молдова, началник на партията „ Действие и взаимност “, Мая Санду, печели президентските избори в републиката с 55% от гласовете на втория тур, съгласно изходното изследване, извършено от изследователската компания Intellect Group и публичното съдружие SPERO, заяви БГНЕС.

Анкетата е извършена в изборните секции на територията на Молдова и не включва гласовете на жителите на непризнатата Приднестровска Молдовска република и представители на молдовската диаспора в други страни.

„ Изходното изследване демонстрира, че на втория тур Мая Санду получава 55%, Игор Додон - 45% “, съобщи Ян Лисневски, началник на Intellect Group, на брифинг.

Гражданите на Молдова избират държавен глава за идващите четири години. Президентът Игор Додон, който се кандидатира за втори мандат и Мая Санду, някогашен министър-председател и водач на партията „ Действие и взаимност “, се състезават във втория тур, заяви БНР.

Към 18:00 часа в гласуването в Молдова са съумели да вземат присъединяване над 1,47 милиона души - това са 48,18% от гласувалите. Избирателите на възраст от 56 до 70 години са дали своят вот най-активно. Над 206 000 души са взели дали своят вот в задгранични секции. 29 600 поданици на непризнатата Приднестровска Молдовска република също са дали своя избор.

Според молдовското законодателство победител в президентските избори е претендентът, който получи повече от половината от годните гласове, съобщи БГНЕС, като се базира на РИА " Новости ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР