Бившият министър от Консервативната партия Ник Гиб стана поредния депутат

...
Бившият министър от Консервативната партия Ник Гиб стана поредния депутат
Коментари Харесай

14 депутати публично призоваха Джонсън да подаде оставка, 9 от тях искат вот на недоверие

Бившият министър от Консервативната партия Ник Гиб стана следващия народен представител внесъл писмо с искане на избор на съмнение в Борис Джонсън с думите „ Нужно е да сменим премиера “.

Ник Гиб написа на страниците на „ Дейли телеграф “, че „ торите би трябвало да се изправят пред крутата действителност, да възстановят доверието на хората и да сменят премиера “.

По-рано в петък още един народен представител от Консервативната партия - Арън Бел, съобщи, че „ Партигейт “ и държанието на премиера след обвиняванията са създали позицията му „ несъстоятелна “ и също съобщи писмо в „ Комитет 1922 “.

Общо 14 депутати към този момент обществено приканиха премиера да подаде оставка, 9 от тях са подали и писма за избор на съмнение. Нужни са 54 такива писма с цел да се стигне до гласоподаване на вота. Консервативната партия разполага с 360 депутати в Камарата на общините.

Подадените нощес писма идват откакто петима близки съветници на премиера подадоха оставки. Въпреки засилващия се напън върху Джонсън да се отдръпна, негов представител съобщи, че той има цялостен надзор на Даунинг стрийт.

Междувременно продължава следствието на полицията на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун. След неговото издание, което не е ясно по кое време ще стане, би трябвало да бъде оповестен и цялостния отчет на държавния чиновник Сю Грей.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР