Бившият министър на външните работи Екатерина Захариева и новият външен

...
Бившият министър на външните работи Екатерина Захариева и новият външен
Коментари Харесай

Захариева и Стоев с обща позиция за ситуацията в Израел

Бившият министър на външните работи Екатерина Захариева и новият външен министър в служебния кабинет Светлан Стоев излязоха с общо изказване за обстановката в Израел след церемонията по предаването на поста през днешния ден във Външно министерство. 

Позицията беше прочетена от Светлан Стоев, който акцентира, че общото изказване демонстрира линията на последователност в българската външна политика.

" България следи със мощно безпокойствие продължаващата сериозна ескалация на принуждение в Израел и Палестинските територии, която в допълнение ускорява напрежението, изключително в и към Ерусалим. Категорично осъждаме продължаващите ракетни офанзиви и набези против цивилно население, които са безусловно неприемливи и би трябвало да спрат неотложно ", се отбелязва в позицията.

" Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на гнет израелското и арабско население в Ерусалим и покрайнините му и би трябвало да бъде преустановен незабавно. Насилието и терорът не са решение, се декларира в позицията. Дълбоко съжаляваме за всеки изгубен живот и изричаме съболезнования на фамилията на жертвите, включително деца, и потърпевшите, на които желаем бързо възобновяване. Настояваме за неотложно деескалиране и още веднъж призоваваме всички страни за въздържаност, отговорност и здрав разсъдък ", се споделя още в позицията. 

Около 150 ракети са били изстреляни през вчерашния ден от линията Газа по Израел на фона на продължаващите към този момент няколко дни конфликти в Ерусалим сред палестински стачкуващи и израелската полиция.

Снощи се стигна до нови конфликти сред палестински стачкуващи и израелската полиция в региона на джамията Ал Акса в Стария град на Ерусалим. Броят на ранените палестинци е достигнал минимум 612, по последни данни на Палестинския Червен полумесец. Израелската полиция пък заяви за девет потърпевши свои чиновници при най-тежките конфликти в Източен Ерусалим от 2017 година

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР