Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията

...
Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията
Коментари Харесай

Красен Кралев нарече манипулация обвиненията на служебния кабинет

Бившият министър на спорта Красен Кралев дефинира като операция обвиняванията на служебното правителство за злоупотреби със средствата по стратегии за юношески действия.

По думите на Кралев от стратегиите са се възползвали десетки спортни и юношески организации от цялата страна. Той посочи, че сумите са били не милиони, а 30 до 40 хиляди лв. годишно на извоюван план.

По-рано през днешния ден на брифинг служебният министър на спорта Андрей Кузманов заяви, че през последните години състезания в спортното министерство по стратегии за осъществяване на юношески действия, предварителна защита на хазарта и предварителна защита на наркотични зависимости, са провеждани без външни оценители и без критерии за присъединяване.

„ По една от тематиките в тези състезания вземат участие четири компании, и четирите печелят една и съща сума от 670 хиляди лв.. Също по този начин в три от компаниите, поглеждайки в регистрите, се вижда, че има свързани лица. Мога да ви кажа, че някои от тях са проработили по милиони левове в този интервал от четири години. Има забавни организации, които печелят, да вземем за пример Федерацията по ММА, състезателен клуб „ Ипон “… “, разкри министърът.

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев добави, че имало компании, които през годините са печелили средства по програмата с идентични планове.

„ Проектите, които печелят тази година, всичките или огромна част от тях дотам са сходни, че умерено можем да кажем, че са отпечатани на един и същи принтер. Лично аз допускам, че принтерът се намира в самото министерство. Преди изборите са раздадени едни 5 млн. лв. и са раздадени по, меко казано, подозрителен метод на асортимент на компаниите “, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР