Бившият министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс посъветва украинското

...
Бившият министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс посъветва украинското
Коментари Харесай

Бен Уолъс с призиви към Зеленски и Сунак: Украйна трябва да запази темпа на контранастъплението

Бившият министър на защитата на Англия Бен Уолъс посъветва украинското управление да засилва мобилизацията на младежи, с цел да не позволява намаление на темпа на контранастъплението. Това написа той в своята колонка, оповестена в неделя във вестник The Telegraph.

" Украйна също би трябвало да играе роля. Средната възраст на (украинските) бойци на фронта е над 40 години. Разбирам желанието на президента Володимир Зеленски да резервира младостта за бъдещето “, написа Уолъс, признавайки, че човешката мощ на Русия ресурсите са доста по-големи. " Точно както направи Англия през 1939 и 1941 година, може би е време да преоценим мащаба на украинската готовност “, споделя някогашният министър на защитата.

Уолъс, който напусна поста си на 31 август, предложи на министър-председателя Риши Сунак да усили военната помощ за Киев с 50%, изтъквайки, че Обединеното кралство е по-назад от Германия в това отношение.

" Преди да напусна поста, помолих министър-председателя Сунак да усили с £2,3 милиарда (,85 милиарда) сумите, обещани на Украйна тази година, добавяйки към £4,6 милиарда, които към този момент сме похарчили. Обединеното кралство към този момент не е най-големият европейски донор, Германия е ", съобщи Уолъс.

Обемът на английската военна помощ, трансферирана на Украйна през 2022 година, възлиза на към £2,3 милиарда Лондон се ангажира да отдели най-малко същата сума за тези цели тази година. Британските управляващи, по-специално, доставят на Киев ракети с огромен обхват Storm Shadow, танкове Challenger 2, самоходни гаубици AS90 и реактивни системи за залпов огън M270.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg