Бившият министър на отбраната и представител на България в НАТО

...
Бившият министър на отбраната и представител на България в НАТО
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Страх пред Русия тресе българските власти

Бившият министър на защитата и представител на България в НАТО Бойко Ноев остро разкритикува пасивната позиция на българското държавно управление и на на премиера към явната шетня на съветски шпиони в страната ни.
Докато в Лондон се събират държавни и държавни ръководители на страните от НАТО, Вучич публично афишира, че ще взе участие в среща на Евразийския съюз, без да се тормози от някого.

Българската позиция е лицемерна, половинчата и спорна, изясни Бойко Ноев в студиото на бТВ. Какво още би трябвало да стане, с цел да вземе държавното управление твърди ограничения против съветските шпиони? Пуснаха Малинов да замине в Москва и да получи висока премия от Путин. От Кремъл Путин се закани, че в случай че се случи нещо на съветския сътрудник, ще има съществени последствия. У нас – безмълвие. Никой не реагира против явните закани на съветския президент, подсети Б. Ноев.

Арестуван и екстрадиран е съветски разузнавач, а министър председателят слага шпионския скандал „ в кавички”. След като Борисов твърди, че всяка заран дежурният по Министерство на вътрешните работи го буди в 6,30 ч. и му рапортува ситуацията в страната, в реда на нещата е министър председателят пръв да реагира против повишената шпионска интензивност на Русия.

Случаят „ Гебрев” е изключително индикативен. Осем шпиони от ГРУ готвят атентат против трима български жители, внасят и употребяват непозната през 2015 година отрова (наречена по-късно „ Новичок”), а България отхвърля препоръчаната й помощ от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), в която членуваме.

Трябваше да минат 4 години и проверяващите от интернационалната група „ Билинкет” да стигнат до стряскащи разкрития, с цел да разберем какъв брой и какви съветски шпиони са работили у нас, подсети Бойко Ноев.

А шефът на интервенцията в България по-късно е бил засечен в Лондон, в Каталуния и в други горещи точки в Европа. Нали има съглашение за взаимоотношение сред българската и съветската прокуратура? Защо нашата прокуратура не изиска подпомагане от съветската за секване на шпионската активност в България, попита Ноев.

Бившият боен министър предложи да бъде основана парламентарна комисия, която да проучва комплицирания многопластов проблем и да се опита да постави завършек на двойствената политика по отношение на опасността от Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР