Бившият министър на икономиката и вицепремиер на Словакия в периода

...
Бившият министър на икономиката и вицепремиер на Словакия в периода
Коментари Харесай

Бивш словашки вицепремиер арестуван за поръчково убийство

Бившият министър на стопанската система и вицепремиер на Словакия в интервала 2003-2005 година, който е и някогашен водач на политическата партия Алианс на новия жител /АНО/ Павол Руско е бил задържан.
Според информация на братиславския вестник съдебномедицинска експертиза, представена от БГНЕС, той е обвинен в поръчково ликвидиране. Става въпрос за поръчка отпреди две десетилетия да бъде ликвидирана Силвия Волзова, която е била съсобственик на компания, притежавана от Руско. Руско, дружно с Волзова, са били притежатели на най-големия словашки частен ефирен канал " Маркиза ". Той бил поръчал убийството на Волзова, откакто тя отказала да му трансферира своя дял в ръководещото сдружение.
Според информацията в медиите, някогашният министър заречен да заплати на наемен палач 20 млн. словашки крони (бел. ред. - към 450 000 долара) и да му даде задатък в размер на 500 000 крони (бел. ред. - към 10 000 долара). Полицията арестува евентуалния палач, който дава показания против Руско. Самата Волзова напуща Словакия и се заселва в Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР