Бившият малайзийски премиер Махатхир Мохамад се извини, че на благотворително

...
Бившият малайзийски премиер Махатхир Мохамад се извини, че на благотворително
Коментари Харесай

Цяла държава е под карантина, бивш премиер се извини

Бившият малайзийски министър председател Махатхир Мохамад се извини, че на благотворително събитие в края на предходната седмица не му е била измерена температурата, както се е изисквало, съобщи ДПА. Това стана в миг, когато страната още веднъж е в локдаун поради ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Извинявам се, че не съблюдавах ограниченията ", сподели 95-годишният политик, който управляваше Малайзия от 1981 до 2003 година и след това от средата на 2018 година до изненадващото си отдръпване през февруари тази година. " Ще си понеса следствията, както е по закон ", сподели Махатхир, който сервира извиненията си единствено часове откакто в Малайзия стартира третото затваряне от началото на пандемията и по-малко от седмица, откакто различен някогашен министър председател, наказаният за корупция Наджиб Разак, беше санкциониран с равностойността в локална валута на 700 $ за сходно нарушаване в ресторант в Куала Лумпур.

Затварянето или заповедта за надзор върху напредването, каквато е формалната дефиниция, се чака да продължи един месец, а задачата е да бъде овладяно най-голямото повишение на заболеваемостта на глава от популацията в Азия. Ограниченията значат, че за втора поредна година ще има по-скромно отбелязване на празника Айд ал Фитър, който стартира на следващия ден и поставя завършек на рамазана. До събота вечерта управляващите твърдяха, че няма да има нов локдаун, с цел да не се утежни положението на стопанската система. Според оповестени през вчерашния ден публични оценки брутният вътрешен артикул на Малайзия след втората карантина - януари и февруари, се е сви с 0,5 % за първото тримесечие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР