Бившият македонски министър на вътрешните работи Любе Бошковски призова за

...
Бившият македонски министър на вътрешните работи Любе Бошковски призова за
Коментари Харесай

Бивш македонски министър: Досиетата в спецслужбата на Тито ще покажат защо са проблемите днес


Бившият македонски министър на вътрешните работи Любе Бошковски прикани за неотложно отваряне на досиета та на злокобната Държавна сигурност от времето на югославския деспот Йосип Броз Тито – УДБА.

“Когато политиците споделят истината това е същински кураж и крачка напред. Подобно държание е належащо за македонската политика. В демокрацията би трябвало да има разнообразни отзиви, позиции и диспути по главните въпроси ”, сподели Бошковски, съобщи БГНЕС. Коментарът е във връзка истеричната акция на избрани среди от опозицията и на някогашни висши комунистически функционери против казаното от премиера Зоран Заев в изявлението за Агенция БГНЕС.
“Неизбежна и безспорна нужда е да се позволи един въпрос, който от десетилетия се отсрочва – а това е по този начин в множеството някогашни югославски републики. Трябва да отворим списък ите на УДБА и да разберем, кой е доносничил в Белград. Тогава ще разберем, че най-кресливите през днешния ден са в тези описи ”, сподели още Бошковски.

БГНЕС напомня, че Любе Бошковски бе министър на вътрешните работи в кабинета на Любчо Георгиевски, а по времето на властническия режим на Никола Груевски той бе задържан и наказан в скърпен развой поради неговите обвинявания за метода, по който ръководи Груевски.
В изявлението пред БГНЕС Зоран Заев акцентира, че двете страни имат обща история. “Гоце Делчев е бунтовник и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония и Одринско. Наследихме време, което не беше в интерес на другарството сред нас. Югославия ни разделяше. Ако не признаем слабостите на историята, не можем да градим бъдещето. Трябва да създадем позитивна атмосфера за младежите, с цел да употребяват това минало като трамплин за по-добро бъдеще през интервала, който следва. България не е фашизъм, България е наш другар. Новите генерации не знаят цялата тази реалност, а тя би трябвало да ни сплотява. И в Северна Македония , и в България това въздейства на хората по един доста неправилен метод. Ако някой си разрешава да очерня България с ПР-публикации по света ще понесе отговорност. Това няма да го разреша. Държавата не взе участие в това ”, сподели още Зоран Заев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР