Бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев вече

...
Бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев вече
Коментари Харесай

Интерпол вече не издирва Цветан Василев

Бившият мажоритарен притежател на Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев към този момент не се търси от Интерпол, заяви bTV. Според неговия юрист Константин Симеонов комисия в Интерпол е разгледала жалбата на Василев и е установила, че издирването на банкера е по политически аргументи.

Вече някогашният банкер може да пътува свободно в страни, които не са в Европейския съюз. Това е по този начин, тъй като европейската заповед за арест по отношение на Василев не е свалена, което може да бъде направено само от българската прокуратура. " Това е следващ пестник от Интерпол за Иван Гешев и българската прокуратура. Интерпол към този момент беше отменила друга алена бюлетина против мен, алена бюлетина против брачната половинка ми и три дифузии против щерка ми като политически стимулирани. Обективно може да приказваме за закононарушение по работа от Иван Гешев ", разяснява Василев

Цветан Василев е обвиняем с още 17 души по мегаделото за банкрута на КТБ. Той се намира в Сърбия от 2014 година преди да му бъде повдигнато обвиняването. През 2019 година Интерпол смъкна от търсене брачната половинка и дъщерята на някогашния банкер. " Централата на Интерпол е открила, че интернационалните заповеди за арест са издадени в нарушаване на Правилника на организацията, защото няма данни за закононарушение. Решението е взето на постоянно съвещание на Комисията за надзор на информацията към Централата на Интерпол ", осведоми тогава Василев.

През май Апелативният съд в Белград дефинитивно отхвърли настояването на управляващите в София за изгонването на Василев от Сърбия. В същото време стана ясно, че на 26 юли 2021 година Василев е получил и политическо леговище в западната ни съседка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР