Бившият легендарен тенисист Джон Макенроу вярва, че Анди Мъри може

...
Бившият легендарен тенисист Джон Макенроу вярва, че Анди Мъри може
Коментари Харесай

Макенроу вярва, че Мъри може да триумфира на двойки на Уимбълдън

Бившият именит тенисист Джон Макенроу има вяра, че Анди Мъри може да завоюва купата на двойки на Уимбълдън, само че остава внимателен по отношение на прогнозите си за завръщането на британеца на сингъл. Мъри се завърна по впечатляващ метод на корта предходната седмица след петмесечно неявяване, когато завоюва купата на двойки в тандем с Фелисиано Лопес.

Бившият номер 1 в света загуби на старта в Ийстборн в двойка с Марсело Мело, само че към този момент разгласи, че ще взе участие на двойки на Уимбълдън дружно с четирикратния първенец от Големия шлем Пиер-Юг Ербер. Шотландецът към момента не е дал съответна дата за завръщането си на сингъл. 32-годишният тенисист се възвръща след интервенция за унищожаване на тазобедрената става през януари.

Говорейки за ESPN, Макенроу съобщи, че е мъчно да предвижда какъв брой сполучливо ще се окаже завръщането на Мъри, до момента в който той не заиграе още веднъж на сингъл в Тура.

„ Мъри сподели, че към този момент не усеща никаква болежка. Мачовете на двойки явно са доста разнообразни от тези на сингъл. Мач 3 от 5 е изцяло друг от 2 от 3 с тайбрек в решителния сет “, стартира той.

„ Но за мен бе доста прелестно да го видя още веднъж в игра – припрян и релативно здрав. Не може да решим дефинитивно и да кажем, че той е подготвен, до момента в който не стартира да играе мачове на сингъл и по какъв начин тялото ще реагира, да вземем за пример, на натоварването на хард, за разлика от това на трева. Всичко изглеждаше доста обещаващо, което е прелестно. Мисля, че всички желаят той да се завърне на сингъл и да се откаже, когато реши, че моментът за това е настъпил. В Куинс изглеждаше, че той покрива половината корт, че не се движи по същия метод както преди, само че имайки поради всички неща, бях извънредно благополучен да го видя на корта след толкоз време “, добави американецът.

Джон Макенроу счита, че Мъри може да победи на двойки на Уимбълдън, само че съобщи, че той не е трябвало да играе в Ийстбърн след изтощителната седмица в Лондон. „ Според мен, той не трябваше да взе участие, тъй като изигра повече мачове от предстоящото на Куинс и завоюва конкуренцията – трябваше да си почине и да се концентрира след това напълно към Уимбълдън. Но той бе убеден в себе си, искаше да играе още мачове. Вероятно седмицата в Куинс го е изтощила неимоверно доста както физически, по този начин и душевен. Смятам, че той може да стане първенец на двойки на Уимбълдън. Както може да победи с купата, по този начин може да загуби и в първи кръг – ще бъде необикновено, в случай че стане първенец “, разяснява още някогашният тенисист.

„ Мачовете на двойки не могат да решат до каква степен сполучлив ще е той на сингъл, само че несъмнено са едно положително начало. Щастлив съм, още един път споделям, че го виждам на корта, ще забележим какво ще се случи. Няма спор, че той ще бъде пределно стимулиран да се завърне на върха на опциите си, само че дали това ще се случи и на процедура е изцяло непредсказуемо “, приключи американецът.

Турнирът от Големия шлем Уимбълдън стартира на 1 юли. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР