Бившият консервативен външен министър и бивш кмет на Атина Дора ...

Бившият консервативен външен министър и бивш кмет на Атина Дора

Бившият кмет на Атина Дора Бакояни е тежко болна

Бившият закостенял външен министър и някогашен кмет на Атина Дора Бакояни разкри, че е диагностицирана с многоброен миелом, само че споделя, че има намерение да продължи да работи, оповестява БГНЕС, като цитира KeepTalkingGreece.

„ Никога не е просто да чуете, че имате рак “, съобщи 67-годишният политик от " Нова народна власт " в дълъг пост в обществените мрежи. Тя добави, че минава през лекуване и остава оптимист за приемлив резултат.

„ Никога през живота си не съм отстъпвала от схватка. Ще продължа да работя и да се боря за страната, която толкова доста обичам, до момента в който съм на лекуване “, сподели тя.

Дора Бакояни е майка на сегашния кмет на Атина Костас Бакояни и по-огромната сестра на министър председателя Кириакос Мицотакис.

Тя е народен представител в гръцкия парламент в протежение на 3 мандата и е първата дама, избирана за кмет на Атина, както и първата дама, заемала поста външен министър на Гърция.

Новината идва седмица откакто водачът на ПАСОК Фотини Генимата обяви, че се оттегля от изборите за ново управление заради здравословни аргументи. Тя е хоспитализирана от 12 октомври, като болничното заведение е оповестила рецидив на рак.

Източник: fakti.bg