Бившият командващ Сухопътни войски ген.-лейт. Люцкан Люцканов ни напусна завинаги,

...
Бившият командващ Сухопътни войски ген.-лейт. Люцкан Люцканов ни напусна завинаги,
Коментари Харесай

Почина ген.-лейт. Люцкан Люцканов - бивш шеф на Сухопътни войски


Бившият командващ Сухопътни войски ген.-лейт. Люцкан Люцканов ни напусна вечно, оповестиха от управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР).

Ген. Люцканов бе командващ Сухопътните войски на Българската войска от 30 август 1991 година до 12 май 1993 година Между 1997 и 1999 година е зам.-министър на Министерство на вътрешните работи в кабинета "Костов ". От 2007 до 2009 година е заместник-кмет на регион „ Младост “. Председател е на клуб „ Командване на Сухопътните войски “ и клуб „ Трета армия” в Столичната организация на СОСЗР.

Люцкан Люцканов е роден на 8 ноември 1939 година в хасковското село Орлов дол. Средно обучение приключва в Тополовград, а по-късно Висшето национално военно учебно заведение във Велико Търново. Започва службата си като пълководец на взвод. Учил е още във Военната академия в София и Генералщабната академия „ Климент Ворошилов “ в Съюз на съветските социалистически републики. В интервала 16 ноември 1990 - 30 август 1991 година е командващ Трета войска с щаб в Сливен. /novini.bg



Министерство на отбраната
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР