Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката

...
Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Бившият кмет на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова излизат под домакински арест, реши Специализираният съд.
Решението ще влезе в действие, откакто стане ясно дали прокуратурата ще апелира. В ареста остава третият обвинен Петко Дюлгеров.
"След като бяха разпитани всички чиновници на Община "Младост ", Специализираният съд почете настояването на Десислава Иванчева и Биляна Петрова като промени ограниченията им за неотклонение от задържане под стража в домакински арест. В случай, че прокурорът по делото не стачкува това определение в законоустановения период, те ще могат да се приберат у дома “, обявиха от Специализирания съд.
Днес бе второто съвещание по делото против Иванчева, Петрова и Дюлгеров, които са обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери.
Заседанието стартира с искане от Петрова то да бъде отсрочено, защото тя не била подготвена със отбраната си. То обаче не бе почетено от съда, като тя въпреки всичко получи един час пролонгация.
Днес бяха разпитани общо 11 очевидци. Сред тях бе и основният проектант на София Здравко Здравков. Той съобщи, че е сезирал спецпрокуратурата за 7 случая на забавени преписки от Иванчева. И акцентира, че казусът с Александър Ваклин е препълнен чашата на търпението.
Бившият зам.-кмет на "Младост " Никола Вапцаров също даде показания. Той беше безапелационен, че е напуснал поста, тъй като Десислава Иванчева е попречила естествения работен развой.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР