Бившият кмет на Ню Йорк и милиардер Майкъл Блумбърг, който

...
Бившият кмет на Ню Йорк и милиардер Майкъл Блумбърг, който
Коментари Харесай

Бивш кмет на Ню Йорк е рекордьор по похарчени пари в президентската кампания в САЩ

Бившият кмет на Ню Йорк и милиардер Майкъл Блумбърг, който се кандидатира за президент като претендент от Демократическата партия на  САЩ, вече е похарчил повече от 250 милиона $ за политическа реклама. Това заяви в осведомителна организация Bloomberg, базирайки се на изследване на Advertising Analytica, което изследва трендовете в рекламните разноски по време на предизборни акции, съобщи БГНЕС.
Според проучването, Майкъл Блумбърг, който през цялото време на акцията си разгласи, че ще я финансира от персонални средства, е похарчил 209,3 милиона $ за телевизионна реклама, 13,7 милиона $ за реклама по кабелните малките екрани и 1,1 милиона $ за реклама по радио и 27,2 милиона $ за реклама на цифрови платформи. Разходите на Блумбърг са 116 милиона $ повече от сумата, изразходвана за политическа реклама от различен претендент за президент на Демократическата партия - калифорнийският милиардер Том Щайър и повече от осем пъти по-високи от разноските за политическа реклама от сенатора Бърни Сандърс.
Доналд Тръмп е изразходвал към 46 милиона $ за политическа реклама.
Името на претендента от Демократическата партия на САЩ на изборите през 2020 година ще бъде оповестено на националния конгрес на партията на 13-16 юли в Милуоки, Уисконсин. Републиканците ще проведат своя избирателен конгрес от 24 до 27 август в Шарлът, Северна Каролина.
59-те президентски избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР