Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна

...
Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова се оплакаха, че личните им карти са загубени и не могат да гласуват

Бившият кмет на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се притесняват, че няма да могат да гласоподават на вота на 26 май, защото персоналните им документи към момента не са им върнати от Сливенския затвор.

" Страхът им е толкоз огромен, че погазват закон след закон единствено и единствено да ни подлагат на репресии. Явно ние сме най-големият боязън на статуквото на тези избори ", разяснява Иванчева, която бе издигната за самостоятелен претендент за евродепутат от предприемчив комитет " Непослушните ", представена от " Офнюз ".

" По закон персоналните ни карти трябваше да ни бъдат върнати при овакантяване на ареста на 8 май 2019 година Да, но не. Държат ги нелегално в нарушаване на член 4, алинея 4 и член 74, алинея 3 от Закона за българските персонални документи ", изяснява от своя страна Биляна Петрова.

Те са изпратили писма до Сливенския затвор, с които упорстват да си получат документите. Според отговора, изпратен още на 9 май, само че получен едвам в този момент, документите им са отпътували нанякъде, само че неразбираемо накъде.

" От Сливен са ги пратили до Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Дирекция " Български документи за идентичност " и можем си ги вземем " при поискване " и след позволение на съда да напуснем домовете си ", споделя Петрова.

Проблемът е, че двете нямат информация в коя от десетте паспортни служби в София се намират персоналните им карти. " Опитвах се да ги издиря, звънях по ред на телефоните на Министерство на вътрешните работи - или не знаят къде са, или не дават информации по телефона, или никой не подвига ", сподели още Петрова.

От Министерство на вътрешните работи обявиха изрично, че не могат да потвърдят информацията, че документите за идентичност са изгубени.

Много е евентуално документите да са бил изпратени в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", в следствения арест на ул. " Майор Векилски " в столицата или да са върнати в районното ръководство по местоживеене, обясниха осведомени с процедурата.

Иванчева бе наказана на 20 година затвор, а Петрова - на 15 година за пожелан рушвет от бизнесмена Александър Ваклин. Делото завърши на първа инстанция за 1 година, а предходната седмица арбитър Иво Хинов написа и претекстовете към присъдите по делото.

На 8 май Апелативният профилиран углавен съд дефинитивно реши Иванчева и Петрова да останат под домакински арест.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР