Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел защити днес отказа си

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел защити днес отказа си
Коментари Харесай

Меркел защити решението си от 2008 г. да не допусне Украйна в НАТО

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел отбрани през днешния ден отхвърли си през 2008 година да стартира развой по приемане на Украйна в НАТО, съобщи Франс прес.

Така тя отговори на рецензиите на сегашния украински президент Володимир Зеленски, който изрази страдание, че някои водачи по това време са показали неуместен боязън.

Говорителка на Меркел разгласява малко изказване, в което някогашната канцлерка споделя, че поема отговорност за решенията си на срещата на върха на НАТО през 2008 година в Букурещ.

Във видеопослание през вчерашния ден вечерта Зеленски разкритикува, както той се изрази, скрития отвод през 2008  г. на НАТО да одобри Украйна в лоното си поради " неуместния боязън на някои политически водачи по адрес на Москва ".

Зеленски добави, че тези водачи са мислели, че както отхвърлят Украйна, те ще могат да успокоят Русия.

Според украинският президент Меркел, както и някогашният президент на Франция Никола Саркози, би трябвало да отидат в Буча, където бяха избити доста цивилни.

" Предвид жестокостите, които бяха открити в Буча и на други места в Украйна, всички старания на държавното управление и на интернационалната общественост да застанат на страната на Украйна и да сложат завършек на варварството и на войната на Русия против Украйна са подкрепяни изцяло от някогашния канцлер ", разясни говорителката на Меркел.

Същевременно самият Зеленски през днешния ден е в Буча, съобщи Франс прес.

" Всеки ден, когато нашите бойци влизат в обитаемо място и си връщат територии, вие виждате какво се случва ", съобщи той пред представители на непознати медии, облечен с бронирана жилетка и придружаван от украински военни посред улица на Буча, град, който беше унищожен от сраженията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР