Бившият кандидат за лидер на Консервативната партия във Великобритания Андреа

...
Бившият кандидат за лидер на Консервативната партия във Великобритания Андреа
Коментари Харесай

Борис Джонсън получи подкрепа в надпреварата за премиер от свои бивш съперник

Бившият претендент за водач на Консервативната партия във Англия Андреа Ледсъм даде поддръжката си през днешния ден на любимеца за поста Борис Джонсън, съобщи Асошиейтед прес.

Ледсъм, която е ревнив покровител на излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи в изявление за радио Ел Би Си, че поддържа Джонсън, тъй като съгласно нея " той ще бъде доста добър водач на Англия ".

Тя даде поддръжката си в деня на второто гласоподаване на депутатите на торите, след което ще отпадне някой от претендентите. Днес сред кандидатите ще има и ефирен дебат, осведоми Българска телеграфна агенция.

Целта на претендентите е да доближат и завоюват финалното гласоподаване, в което ще вземат участие редовите членове на Консервативната партия и в което те ще изберат идващия партиен водач и идващ министър председател на Англия.

Надпреварата ще излъчи правоприемник на министър-председателя Тереза Мей, която по-рано този месец подаде оставка като водач на партията, откакто не получи утвърждението на Народното събрание за подписаното от нея съглашение с Европейски Съюз за Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР