Бившият изпълнителен директор на Напоителни системи и директор на телевизия

...
Бившият изпълнителен директор на Напоителни системи и директор на телевизия
Коментари Харесай

Георги Харизанов осъди прокуратурата и на втора инстанция за Напоителни системи

Бившият изпълнителен шеф на " Напоителни системи " и шеф на телевизия " Европа " Георги Харизанов е осъдил прокуратурата за 16 854 лв. и 23 стотинки. Това заяви самият той в профила си в обществената мрежа.
Още по тематиката
" С помощта на прелестните юристи Йонко Грозев /ex/ и Наташа Добрева осъдих Прокуратурата и на втора инстанция поради опитите на нейни чиновници да градят кариера на мой тил, харчейки парите ви за нелепи следствия и още по-нелепи репресии в интервала на кабинета " Орешарски ", показва Харизанов във Фейсбук.

По думите му размерът на компенсацията, което му е преведено, е 16854,23 лв..

" Същото (познаващите ме надали са изненадани) ще бъде вложено в подкрепяне на планове, свързани със здраве и спорт ", разяснява той и прибавя:

" Ако сте измежду разочарованите, че се постанова парите ви да бъдат харчени за сходни компенсации, и то откакто са изхарчени доста повече за сходни " следствия ", насочете изцяло справедливия си яд към остриетата на тогавашните сглобки Петьо Еврото и Владимир Писанчев. Приятен ден и сполучлива седмица ".

Петьо Еврото е прякор на следователя Петьо Петров, някогашен директен шеф на младшия следовател Делян Пеевски. Владимир Писанчев е някогашен началник на ДАНС, сегашен общоприет консул в Солун.

Георги Харизанов беше шеф на " Напоителни системи " през 2011 година по време на първото държавно управление на ГЕРБ, само че през 2012 година беше отхвърлен, откакто стана ясно, че няма висше обучение, а около абсурда се разбра, че преди години е бил наказан условно за изнудване и против него има следствия за кражба и закана с ликвидиране.

През 2013 година Харизанов беше упрекнат и задържан по ново обвиняване - за подписана неизгодна договорка за продажбата на 2000 т скрап от " Напоителни системи " на двойно по-ниски от продажните цени. След като в началото съдът го освободи против гаранция от 5000 лв., през декември 2013 година той още веднъж беше задържан след показания на неизвестен очевидец, който чул Харизанов да споделя в заведение, че желае " да се потапя при негрите в ЮАР ".

Съдът одобри това като доказателство, че той има намерение да се укрие и по този начин Харизанов остана в ареста до април 2014 година, когато беше освободен против гаранция от 7000 лв..

Две години по-късно Софийската градска прокуратура приключи следствието, откакто одобри, че действието не е закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР