Бившият изпълнителен директор на Вазовски машиностроителни заводи“ Иван Иванов е

...
Бившият изпълнителен директор на Вазовски машиностроителни заводи“ Иван Иванов е
Коментари Харесай

Бившият директор на ВМЗ е живял в къща за 4500 лв на месец за сметка на завода

Бившият изпълнителен шеф на „ Вазовски машиностроителни фабрики “ Иван Иванов е живял в къща в Хисаря против месечен наем от 4500 лева за сметка на държавното дружество. Това излиза наяве от известие на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на сдружението.

Иванов беше назначен на поста си при започване на юни от някогашния вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова, само че се задържа на тази позиция единствено за към два месеца и беше заменен поради позволени нарушавания. Това стана по времето на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, който пък преди този момент беше уволнен от Нинова, като ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ.

Сега инспекция за положението на завода, осъществена от новото управление демонстрира, че договорът за наем на къщата в Хисаря е подписан по предписание на Иван Иванов с условия за местоположението и изискванията на парцела.

Представители на управлението на ВМЗ, които не разполагат с жилище в региона, до момента са употребявали апартамент в центъра на Карлово против месечен наем от 250 лева за сметка на предприятието. При встъпването си в служба обаче макар че апартаментът е бил свободен, Иван Иванов наема независима къща в Хисаря с повърхност от 152 кв. м. за сметка на завода. Имотът разполага и със лично барбекю с повърхност 16 кв.м.

Според инспекцията на ДКК наподобява водещо при избора е била близостта до минералната вода на Хисаря, защото по-близките обитаеми места като Сопот и Карлово не са дали отговор на потребностите на предходния изпълнителен шеф. На годишна база разноските за бюджета на ВМЗ за определеното жилище възлизат на 54 000 лв..

В интервала преди да бъде наета къщата, условието на някогашния изпълнителен шеф е било всеки ден водач с кола на ВМЗ да пътува от Сопот, с цел да го вземе от София. Същият курс се е повтарял и всеки следобяд, след края на работното време. Така служебният автомобил е изминавал над 500 км за сметка на предприятието, с цел да транспортира ръководителя му до работното му място.

В резултат на инспекцията са открити и други решения на Иванов, които доста са ощетили бюджета на ВМЗ, като това за назначението на хора с уговорка в контракта за обезщетение от шест заплати, при предварителното преустановяване. В последните си дни на поста Иван Иванов е почнал да освобождава чиновници, като изплатените компенсации доближават 100 000 лева.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР