Бившият испански крал Хуан Карлос, срещу когото има твърдения за

...
Бившият испански крал Хуан Карлос, срещу когото има твърдения за
Коментари Харесай

Испания удължава разследване срещу бившия крал Хуан Карлос

Бившият испански крал Хуан Карлос, против който има изказвания за корупция, може да се наложи да прекара Коледа надалеч от родината за втора поредна година, откакто следствените дейности против него няма да приключат скоро, оповестиха медии в Испания, представени от ДПА.

Според правосъдни източници генералният прокурор Долорес Делгадо е подписала декрет за удължение на следствието с шест месеца. Властите потвърдиха през днешния ден информацията след питане по въпроса.

В противоположен случай срокът на следствието щеше да изтече на 17 декември. Въпреки това не се чака да бъдат повдигнати обвинявания.

Хуан Карлос живее в заточение в арабското емирство Абу Даби от съвсем година и половина.
свързани новини5118на 27.02.2021
Испанските управляващи водят три следствия против него, в това число по отношение на изказвания за пране на пари, данъчни измами, заплащане на подкупи, недекларирани дарения и секрети банкови сметки в чужбина.

Негов юрист удостовери, че с цел да избегне наказателно гонене за данъчни измами, някогашният монарх е платил в началото към 678 000 евро в края на 2020 година за просрочени данъчни отговорности и още съвсем 4,4 милиона евро през февруари тази година.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР