Бившият ирански футболист Вория Гафури бе освободен под гаранция, след

...
Бившият ирански футболист Вория Гафури бе освободен под гаранция, след
Коментари Харесай

Бивш ирански национал, който критикува властта, бе освободен

Бившият ирански футболист Вория Гафури бе освободен под гаранция, откакто по-рано бе задържан в Техеран поради разпространение на агитация против политическата система и националния тим на страната. Това оповестиха правосъдните управляващи, представени от ДПА. 
 Иран и Съединени американски щати се сблъскват в съдбоносен мач на фона на политическо напрежение Иран и Съединени американски щати се сблъскват в съдбоносен мач на фона на политическо напрежение
Гафури е един от най-големите критици на ръководството на иранския режим от години, изключително за прояви на дискриминация към дами. Негови реплики сложиха завършек на футболната му кариера през 2021 година, само че той продължава да бъде доста известен измежду почитателите. 

Гафури не е получавал повиквателна за националния тим от години, най-вероятно поради възгледите си. По време на последните антиправителствени митинги в Иран, Гафури бе подкрепян от масата стачкуващи. Той също по този начин жигосах обществено бруталните дейности на полицията. 

Бившите съотборници на Гафури в националния тим не изпяха националния химн преди мача против Англия на Световното състезание по футбол в Катар през предходната седмица, което бе признато като форма на митинг против управляващите в Иран, припомня ДПА. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР