Бившият икономически министър Делян Добрев осъди на първа инстанция евродепутата

...
Бившият икономически министър Делян Добрев осъди на първа инстанция евродепутата
Коментари Харесай

Делян Добрев осъди Елена Йончева на първа инстанция за клевета

Бившият стопански министър Делян Добрев осъди на първа инстанция евродепутата от ПЕС/БСП Елена Йончева поради оскърбителен изказвания, оповестиха от ГЕРБ. Делото е за т.нар „ Кумгейт “ – изказванията, че регионалният координатор на ръководещата партия кадрува по фамилна линия в Хасково.

Решението за осъждането на Йончева е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на положителното име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, в резултат на поредност от изявления в медиите и в Народното събрание. Елена Йончева би трябвало да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лв., по 1000 лева за всеки обособен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лева

Случаят е от 2017 година, като изказванията на Елена Йончева провокираха скандал. Делян Добрев разгласи, че е компрометиран от офанзивата на левицата и изиска да си тръгне от Народното събрание, където беше в редиците на Политическа партия ГЕРБ. „ Кумгейт “ стигна до прокуратурата, само че в последна сметка първото правосъдно решение по тематиката е за клюка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР