Бившият халф на Рубен Пинто говори пред португалския сайт maisfutebol.iol.pt

...
Бившият халф на Рубен Пинто говори пред португалския сайт maisfutebol.iol.pt
Коментари Харесай

Рубен Пинто говори с уважение за престоя си на Армията, но заяви: Не се поколебах да напусна ЦСКА

Бившият халф на Рубен Пинто приказва пред португалския уебсайт maisfutebol.iol.pt за четиригодишния си престой при алените. Полузащитникът игра на „ Армията “ в интервала сред 2016 и 2020 година, а в този момент е в унгарския Мол Фехервар.

" Помня, че акомодацията ми беше много сложна. Българският език е доста сложен, а и бях самичък в първите няколко месеца. Живеех в огромен апартамент, само че нямах потребност от това. Когато се прибирах, беше празно и безшумно. Това ме смущаваше. В Португалия бях привикнал да бъда измежду доста хора. Но получих поддържа от клуба. Помолих да ме реалокират от хотел в къща. Клубът работи доста добре за играчите. Помогнаха ми да намеря детска градина за сина ми, който ще стане на 4 годинки ", спомня си Пинто, който разкри за какво не е подписал нов контракт с отбора.

" Не се поколебах да напусна. Но не бих споделил, че си потеглих, тъй като не ми беше добре. Прекарах четири години в ЦСКА и съм доста признателен на клуба. Винаги ще го поддържам. Но във футбола има интервали, а аз усетих, че моят интервал в ЦСКА завърши. Исках нов план, нова посока за кариерата си. Имах оферти да напусна и по-рано, само че от клуба не ме пуснаха. Получих няколко оферти за възобновяване на контракта, само че желаех да потърся ново предизвикателство и напуснах, когато договорът ми завърши.

Бях почитан през тези четири години. Българският народ е малко националистично надъхан. Но към този момент бях научил езика. Имах доста положителни моменти и усетих тази любов от страна на почитателите. Получих доста известия за поддръжка след мачовете, през седмицата и даже през почивните дни. Това е доста добре за един състезател. Чувствам, че съм оставил добра диря ", обясни полузащитникът.

" В България има още един клуб ЦСКА, което е малко необичайно. В България имаше огромна липса на организация като цяло. Беше доста мъчно да получа отговор, когато имах потребност от нещо. Обикновено се постановяваше да упорствам. Годината, в която се причислих към ЦСКА, нямахме подготвителна площадка. ЦСКА е най-големият клуб в България, само че той мина през огромна рецесия преди няколко години и трябваше да стартира от нулата. През последните две години изискванията към този момент бяха разнообразни - не най-хубавите, само че имаше усъвършенстване ", добави Рубен.

" Ако изключим, в кариерата ми не съм виждал по-запалени почитатели от тези на ЦСКА. Много мощно усещане ми направи обстоятелството, че когато 2500 последователи бяха пуснати на стадиона предходната година, още 2500 пееха отвън него. Хореографиите, които вършат, са в действителност впечатляващи ", похвали почитателите португалецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР