Бившият градски прокурор на София и бившият зам.-главен прокурор са

...
Бившият градски прокурор на София и бившият зам.-главен прокурор са
Коментари Харесай

Николай Кокинов и Бойко Найденов са сред разпитваните бивши магистрати

Бившият градски прокурор на София и някогашният зам.-главен прокурор са измежду някогашните висши магистрати, които са били привикани в Групово дело „ Национална полиция “ на разпит през днешния ден.

Кокинов удостовери, че е дал показания, само че изрично отхвърли да разяснява повече. Найденов все още не може да бъде открит. В рамките на работата по съответен сигнал, в ГДНП се прави инспекция и в хода ѝ някогашни магистрати и настоящ чиновник на Национална следствена служба, в качеството му на жител, са били поканени в основната дирекция, с цел да дадат писмени сведения, оповестиха от „ Национална полиция “. По информация на bTV инспекцията е обвързвана с данни, оповестени от министри от служебния кабинет. Бойко Найденов беше и.д. основен прокурор, зам.-главен прокурор, шеф на следствието и градски прокурор до ноември 2013 година Николай Кокинов беше дълготраен основен прокурор на София, само че беше уволнен от Висшия правосъден съвет след публикуването на абсурден запис с присъединяване на него, агроминистърът от кабинета „ Борисов 1 “ Мирослав Найденов и самият Бойко Борисов.

От аудиото стана ясно, че тогавашният министър-председател е получил от магистрата резултатите от прокурорски инспекции, преди те да са оповестени от прокуратурата. Понастоящем и Найденов, и Кокинов работят като юристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР