Бившият главен скаут на Левски Георги Чиликов коментира срещата на

Бившият главен скаут на Левски Георги Чиликов коментира срещата на ...

Георги Чиликов: Атакуващите футболисти направиха разликата между Левски и Лудогорец.


Бившият главен скаут на Левски Георги Чиликов коментира срещата на "сините" с Лудогорец в последния кръг от първенството. Столичани отстъпиха с 0:2 и вече изостават на 4 точки от "орлите". 

"Почти всички отбори се стараят да са дисциплинирани в играта, в атака качеството струва пари или се изгражда, шампионатът е интересен, качествен е. 

Три точки за Лудогорец, но има доста мачове, Лудогорец си взе своето с възможностите, които имаха, а Левски имаше възможности, но не реализира. Разликата в атакуващите футболисти направи разликата. 

Левски има още малки крачки да извърви, нужно е време, и след това може да се противопостави още тази година. Лудогорец в първенството, не е този отбор, който очевадно да мачка, в Европа показва по-добрата си светлина, в първенството, не е толкова убедителен, а това го показват и резултатите.

Станислав Генчев показа в момента, че върви и се развива по една възходяща линия, вкара едно настроение в отбора, повече дисциплина в защита, той е млад специалист. Футболистите на Лудогорец са сериозни професионалисти, отнасят се сериозно към тренировъчния процес. Генчев прави ротации в отбора, това е знак за спокойствие. 

Четири точки разлика не са много. Има още много дербита и мачове. И двата тима ще губят точки. Левски обаче не трябва да губи точки срещу слаби отбори. Добри попълнения. Като бях скаут не съм гледал по-добри футболисти. Много е трудно е да намериш футболисти, които да правят разликата в първенството. Има какво да доразвиват още в момента. Не са от световна класа, но са добри.

Зависи от кои държави, от кои първенства търсиш футболисти. Все по-трудно става. Тези футболисти не са били първа опция в мнението на треньорите. Повечето от чуждестранните футболисти предпочитат да не идват в България.

Мисля, че сега е по-добре организационно ситуацията в клуба. Има хора или екип, които взимат тези решения", заяви Чиликов пред "Диема спорт".
В Левски пак се спират на Кипър за зимна подготовка?
В Левски пак се спират на Кипър за зимна подготовка?

В момента в паузата за националните отбори тимът е в почивка

Източник: topsport.bg