Бившият германски национал, световен шампион от 2014 г. Месут Йозил,

...
Бившият германски национал, световен шампион от 2014 г. Месут Йозил,
Коментари Харесай

Световният шампион Месут Йозил сложи край на кариерата си

Бившият немски национал, международен първенец от 2014 година Месут Йозил, разгласи, че поставя завършек на кариерата си на 34-годишна възраст.

" След задълбочено обсъждане, разгласявам отдръпването си от професионалния футбол. Имах привилегията да бъда професионален футболист съвсем 17 години и се усещам необикновено признателен за тази опция.

Но през последните седмици и месеци получих някои травми и усетих, че е време да напусна огромната сцена на футбола ", написа Йозил в обществените мрежи.

Месут Йозил изигра 254 мача за " Арсенал " и завоюва четири купи на Футболната асоциация. Преди това с  " Реал " (Мадрид) записа 159 дуела, като победи в Ла Лига и за Кралската купа. Бившият плеймейкър записа 92 мача за немския народен тим, като вкара 23 гола, а върхът му бе на бразилския Мондиал.

Четири години по-късно обаче напусна " маншафта " със скандал след неуспеха на Световното в Русия. Той съобщи в документално изказване, че е бил дискриминиран поради турските си корени.

В последните години в " Арсенал " кариерата му потегли надолу, замеси се в кавги, изгуби титулярното си място. През 2021 г. премина във " Фенербахче ", а година по-късно облече екипа на " Истанбул ББ ", където изигра едвам четири срещи. В Турция някогашният ас не остави диря - в противен случай.

Той е прочут като другар и покровител на Реджеп Ердоган, който пък кумува на сватбата му с турски модел край Босфора. Преди време Йозил си завоюва врагове и в Китай, като се застъпи за уйгурите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР