Бившият германски канцлер Ангела Меркел разкритикува отбранителната политика на собственото

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел разкритикува отбранителната политика на собственото
Коментари Харесай

Меркел признава провали в отбранителната политика

Бившият немски канцлер Ангела Меркел разкритикува отбранителната политика на личното си държавно управление и се застъпи за решение посредством договаряния на войната в Украйна , написа " Политико ".

В изявление за Die Zeit, оповестено в сряда, Меркел сподели, че войната в Украйна " един ден " ще завърши с договаряния. Бившият канцлер не пожела да посочи изискванията, при които би приветствала спокойно съглашение, само че отхвърли " диктаторски мир ".

Меркел също сподели, че макар уговорките към НАТО, не е било допустимо Берлин да влага целевите 2 % от Брутният вътрешен продукт във въоръжените сили - нещо, което провокира многократни, остри рецензии от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Не сме създали задоволително за въздържане посредством увеличение на разноските за защита ", сподели Меркел.

Тя призна, че Германия " трябваше да реагира по-бързо на агресивността на Русия " и добави, че макар че нейният закостенял блок ХДС/ХСС е единствената група, която има цел НАТО в своята държавна стратегия, тя самата също " не прави пламенна тирада за това всеки ден. "

Меркел обаче не искаше да се дистанцира от други политики, макар месеците на критик и. Например тя отбрани решението да се продължи с газопровода " Северен поток 2 " от Русия към Германия, който нейният правоприемник като канцлер Олаф Шолц в последна сметка реши да спре дни преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна да стартира през февруари.
 Германски министър: С упоритата си поддръжка за
Германски министър: С упоритата си поддръжка за " Северен поток 2 " Берлин оказа помощ за разпалването на война в Украйна

Той разкритикува държавното управление на Меркел

Меркел сподели, че Украйна също е била доста заинтригувана да остане директна страна за съветски газ . Решението да не се напредва с газопровода в композиция с мирното съглашение от Минск би " влошило рисково " климата с Русия, добави тя.

Енергийната взаимозависимост на Германия от Русия поражда, тъй като има по-малко газ от Холандия и Обединеното кралство , както и лимитираното произвеждане в Норвегия, добави тя. " Решението трябваше да бъде взето да се купува по-скъп полутечен природен газ от Катар или Саудитска Арабия, защото Съединени американски щати бяха налични едвам по-късно за експорт ", сподели Меркел.

Меркел сподели, че придвижване в тази посока би влошило доста конкурентоспособността на Берлин.
 Меркел желала да приказва с Путин година преди войната, само че въздействието й към този момент било отслабнало
Меркел желала да приказва с Путин година преди войната, само че въздействието й към този момент било отслабнало

Меркел: Усещането беше доста ясно, за Путин единствено властта има значение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР