Бившият германски канцлер Ангела Меркел няма да заеме поста почетен

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел няма да заеме поста почетен
Коментари Харесай

След ООН: Ангела Меркел отказа още един важен пост

Бившият немски канцлер Ангела Меркел няма да заеме поста почетен ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС), заяви водачът на консервативната партия Армин Лашет, представен от ДПА.

Лашет сподели пред телевизия Ер Те Ел, че Меркел е стигнала до извода, че тази служба не се вписва в сегашната обстановка. Той разясни, че партията няма почетен ръководител и че това е традиция от предишното, която към този момент не съществува на федерално равнище.

Лашет оглавяваше ХДС по време на последните парламентарни избори през септември, на които партията получи най-слабия си резултат за цялата си история. Той освобождава лидерското място и в събота ще се организира онлайн конференция на ХДС, на която се чака да бъде публично доказан изборът на Фридрих Мерц за нов ръководител на партията.

Меркел не взе участие в изборите през септември и след 16 години отпред на най-голямата европейска стопанска система тя се отдръпна от политиката.

По-рано бе обявено, че някогашният канцлер е отказала и предлагането на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш да заеме управителен пост в една от структурите на организацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР