Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев бе осъден на

...
Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев бе осъден на
Коментари Харесай

Бившият футболист Марио Метушев бе осъден на 20 години затвор

Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев бе наказан на 20 години затвор при непоколебим режим на изтърпяване. Присъдата постанови състав на Окръжен съд – Благоевград, оповестява "Струма ".

Той бе приет за отговорен за жестокото ликвидиране на приятеля си Красимир Колджиев, който прободе 97 пъти с нож.

Кървавата драма се разигра на 15 юни 2018 година по време на мюсюлманския празник Байрям, като след убийството Метушев опита да се самоубие, забивайки ножа в шията си, само че медиците съумяха да се преборят за живота му.

Метушев и Колджиев били другари от деца и завъртели общ бизнес с рязан тютюн. През януари 2018 година някогашният футболист изискал от Колджиев да пътуват дружно до Шумен, където да закарат 100 кг тютюн. Той щял да кара „ пилотен” автомобил, а приятелят му да транспорти стоката с втора кола. Красимир обаче отказал. Метушев тръгнал самичък, само че по пътя бил спрян за инспекция, а след това и арестуван по формирано против него досъдебно произвеждане, което завършило със съглашение и с 2 години условна присъда с 5-годишен изпитателен период. Метушев обаче подозирал, че точно приятелят му го е издал на полицията.

По време на мюсюлманския празник Байрам двамата се срещнали в кафене на бензиностанция в Гоце Делчев, а след това Красимир поканил Метушев в дома си. Двамата консумирали алкохол, седели и умерено разговаряли. Гостът почнал да упреква Красимир, че го е предал на полицията. Възникнал спор, при който Метушев вкарал в приложимост кухненския нож, нанасяйки жестоки удари на приятеля си. Майката на умрелия видяла сина си на пода, притиснат от коленете на Метушев, до момента в който той нанасял удари с нож в тялото му.

Жената не съумяла да отърве сина си. При аутопсията излиза наяве, че жертвата има 97 прободни рани. Ножът е минал през гърдите, корема, меки тъкани, сърце, бял дроб, срязал е кръвоносни съдове, сподели съдебномедицинската аутопсия.

С днешната присъда Метушев бе наказан да изплати общо 550 000 лева обезщетение на роднините на жертвата. Присъдата предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР