Бившият футболист на ЦСКА Анатоли Нанков бе гост в „Студио

...
Бившият футболист на ЦСКА Анатоли Нанков бе гост в „Студио
Коментари Харесай

Анатоли Нанков: В момента българският футбол е на дъното

Бившият футболист на ЦСКА Анатоли Нанков бе посетител в „ Студио Дерби “. Помощникът на Стойчо Младенов приказва за родното състезание, Валентин Антов и формата на шампионата.

“Много време бях зад граница и в този момент започнах да виждам повече български мачове. Започнах да влизам в час. Първенството е забавно. Единствено първото място е ясно – Лудогорец ще е първенец поради този добър точков актив имат. От второ място надолу е забавно, тъй като точките са доста близо. За страдание равнището на футбола не е доста високо. Изключвам няколко тима, които имат по-добри футболисти и задачите са им да се развиват в позитивна тенденция “, съобщи Нанков.

„ Всички знаем какво е нашето равнище и това на Швейцария и Италия. Ясен Петров се пробва да направи най-хубавото съгласно опциите ни. Но това е равнището. Малко футболисти играят в чужбина. Проблемът е от доста време. Нивото пада всяка година. Трябва да се направи някаква тактика и да се промени нещо във футбола, с цел да не продължаваме да кретаме. Тук би трябвало да има присъединяване и страната. Хубавото е, че се вършат школи и условия за децата. Но без финансова поддръжка – мъчно ще се трансформират нещата “, добави още той.

„ Всеки клуб си дефинира политиката. Лично аз бих се радвал да натрапвам младите футболисти. Тук се взимат евтини чужденци, които не подвигат равнището на футбола. Трябва да са двама, само че да са качествени, с цел да могат да израстват младите около тях. Изключвам Лудогорец, който купува чужденци и по тази причина са първи. Правят нещата по най-правилния метод. Радващото е, че ЦСКА следва модела на Лудогорец, само че с по-евтини футболисти. Направиха мощна есен в Европа, което не е дребна крачка в развиването. Продадоха футболисти и в случай че не беше присъединяване в евротурнирите Али Соу и Валентин Антов нямаше да бъдат продадени за такива огромни суми “, сподели Нанков.

„ Навремето имаше държавна политика – имаше спортни учебни заведения във всеки един град. Оттам излизаха огромни спортисти. Масовият спорт беше на извънредно високо равнище. Радващото за Валентин е, че съумя да направи подобен трансфер. Много млад стартира да играе в ЦСКА, интегрираха го и направи мощен трансфер. Пожелавам му триумф и нека направи добра кариера на запад. Дай Боже повече такива млади футболисти да заиграят в такова шампионата. Първите му думи бяха, че равнището е доста по-високо от нашето. За страдание изоставаме от всички съставни елементи от играта. Трудно е, само че дай Боже да успеем да променим метода си на мислене и работа, с цел да се върнем на мястото си “, сподели някогашният футболист на ЦСКА.

„ Преди бях на мнение, че предходният формат беше по-добър, само че откакто се понижиха мачовете има конспирация и считам, че сегашният вид е добър. За мен най-правилното е шампионата да се организира пролет-есен. Смятам, че тимовете, които вземат участие в евротурнирите ще бъдат по-подготвени “, сподели Нанков.

„ Ако на база, това какво споделям и кой е моя екип – мога да кажа, че и Анатоли Нанков е от моят щаб, тъй като съм склонен с всичко, което сподели. Не желая да ставам президент на БФС, а да се направи един спор. Екипът ми е цяла България. Комуникирам непрекъснато с хора свързани с ДЮШ. Не желая да влизам в тази борба, с цел да ръководи. Има хора, които са с високо его и задачата на живота им е да са в ръководството. Искам да се оправи българския футбол “, съобщи Захариев.

„ В момента българският футбол е на дъното и дай Боже нещата да се оправят и да се тръгне нагоре. Пандемията обърка доста неща, само че освен на футболните хора. Коренно се трансформираха нещата. Нямахме толкоз огромна отмора и нека нещата се отразят добре, само че се надявам от лятото да стартираме още веднъж работа “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР