Бившият футболист на Жерсон Кабрал даде интервю, в което говори

...
Бившият футболист на Жерсон Кабрал даде интервю, в което говори
Коментари Харесай

Жерсон Кабрал: Славиша ще възроди Левски, той е моят футболен баща

Бившият футболист на Жерсон Кабрал даде изявление, в което приказва за някогашния си клуб. Крилото обсипа с похвали, само че призна, че не е обсъждано негово завръщане на “Герена”, макар че се чува със експерта. Ето какво показа Кабрал пред “Топспорт”.

Здравей, Жерсон. Как си в Кипър и по какъв начин се разви кариерата ти, откакто напусна Левски?

- Благодаря, усещам се чудесно. Кариерата ми се разви добре. В Кипър съм от 2 години. Играя за локалния ФК Пафос. За себе си съм удовлетворен от времето, което извозвам тук.

Лекува травма в последните месеци. Вече възобновен ли си изцяло?

- Да, за жалост получих травма преди началото на сезона. Бях отвън терените за 3-4 месеца. Вече съм възобновен изцяло. Изиграх няколко мача. Върнах и титулярното си място. Готов съм да дам всичко от себе си в месеците до края на сезона.

Следиш ли какво се случва в Левски. Клубът имаше съществени финансови проблеми през предходната година...

- Следя всичко към Левски, откогато напуснах. В контакт съм с някои от някогашните си съотборници като Ники Михайлов и, който беше продаден. Тъжно е по какъв начин финансовата обстановка се отрази на клуба. Това оказва огромно въздействие в тима. Надявам се, че всичко ще се оправи скоро, с цел да може Левски да е там, където му е мястото.

Славиша Стоянович още веднъж е треньор на Левски. Какво е мнението ти за него?

- Мога да кажа милион неща за Славиша. Той е моят футболен татко! Чудесен треньор и по-важното - превъзходен човек! Той е човек за почитание, почтен е и влага сърцето си във всичко, което прави. Поддържам контакт с него от деня, в който напусна Левски, до деня, в който ми сподели, че се връща отпред на тима.

Говорил ли е с теб за вероятно завръщане на " Герена "?

- Говорим си за доста неща - за живота, за футбол, семейство, само че не и да се върна в Левски.

Ще успее ли Славиша да възроди Левски?

- 100%. Ако получи поддръжката и всичко, от което се нуждае, ще успее. Сигурен съм в това.

Съжаляваш ли, че не получи предложение за нов контракт?

- Какво да кажа.... Това е част от футбола.

Кой мач и кой гол с Левски в никакъв случай няма да забравиш?

- Мачовете против ЦСКА постоянно са специфични. И не толкоз поради положителния футбол в тях, тъй като 80% от тях са борба, а поради пристрастеността и страстта, която има към тези конфликти. Няма да не помни и един мач против в Разград. Загубихме с 2:1, само че показахме, че може да се надиграваме с тях. Заслужавахме да победим. Тогава видях и какъв брой лоялни са почитателите на Левски. Чувствахме се все едно играем на нашия стадион. Такава неповторима поддръжка получихме в този мач. Голът, който вкарах в квалификациите за Лига Европа беше прекрасен (б.а при 3:2 против Вадуц).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР