Бившият футболен национал на България Стоян Маринов-Чаната си отиде от

...
Бившият футболен национал на България Стоян Маринов-Чаната си отиде от
Коментари Харесай

Бивш футболен национал изгуби битка с COVID-19

Бившият футболен национал на България Стоян Маринов-Чаната си отиде от този свят на 79-годишна възраст. Тъжната вест заяви неговият шурей Стефан Николов, пише .

" Днес ковид ът не елементарни и на един от най-големите русенски футболисти и мой тъст - Стоян Маринов-Чаната! Лека ти пръст, Чана! ", написа Николов.
 
Маринов е някогашен национал, нападателен полузащитник - крило с неповторим демараж, твърд манталитет и шеметна експедитивност. 
 
" Такъв състезател мъчно може да бъде спрян с разрешени средства, тъй като е като ураган, като вихър ", разказват го почитателите на Дунав. Записва 6 мача за държавния отбор. 
 
Стоян Маринов е роден на 15 септември 1941 година в село Сокол, Силистренско. Играл е за Доростол (1958-1961) и Дунав (1961-1976). Най-доброто крило на Дунав. Има 291 мача и 57 гола в „ А “ група за Дунав. 
 
Чаната е трети във безконечната листа на Дунав за най-вече осъществени голове в елита. Пред него са единствено Никола Йорданов със 133 и Никола Христов със 59. Финалист за Купата на Съветската войска през 1962 година и 4-то място в „ А “ РФГ през 1975 година с Дунав. 
 
През декември 2020 година Чаната и различен някогашен футболист на русенци - Стоян Илиев-Лисика, бяха наградени от БФС в София като играчи, навършили 60 години и записали мачове за националния тим. 
 
Маринов игра за държавния отбор в края на 60-те, когато беше на турне с отбора и беше на крачка от присъединяване на международното състезание в Мексико през 1970 година Той има мачове за ЦСКА със статут на нает състезател при аудиенция на " алените " в Судан. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР