Бившият френски президент ще се изправи отново пред съда днес,

...
Бившият френски президент ще се изправи отново пред съда днес,
Коментари Харесай

Саркози отново на съд, този път за незаконно финансиране на предизборната кампания

Бившият френски президент ще се изправи още веднъж пред съда през днешния ден, този път по обвиняване в нелегално финансиране на предизборната си акция през 2012 година Делото се организира три седмици след изговаряне на.
Според обвиняването, партията на Саркози е изразходила двойно повече от законно позволения предел за финансиране на предизборната акция, като по-късно е употребила другарска организация за връзки с обществеността, с цел да прикрие разноските.
В обвинителния акт прокурорите признават, че тяхното следствие не е съумяло да потвърди, че Саркози е провел персонално или е взел участие в схемата, само че настояват, че той се е възползвал от нея и би трябвало да е бил наясно с нея.
" Кандидатът за изборите и неговият непосредствен кръг избраха да концентрират акцията върху грандиозни и скъпи манифестации и да поверят организацията на профилирани организации ", се споделя в обвинителния акт.
66-годишният Саркози отхвърля да е взел участие в непозволени дейности и съобщи, че не е знаел за подправено фактуриране на разноските. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи ефикасна присъда за период до една година и санкция до 3750 евро.
 Бивш френски министър председател отива на съд за рушвети Бивш френски министър председател отива на съд за рушвети
Бившият френски министър-председател Едуар Баладюр ще бъде съден във вторник по обвинявания, че е употребявал рушвети по покупко-продажби с оръжия п...
Жером Лаврийо, заместник-ръководител на акцията на Саркози през 2012 година и един от 13-те обвинени, обществено призна, че е управлявал пренасочването на средствата, изплатени на PR организацията „ Bygmalion ”, с цел да прикрие разноските за акцията. Той съобщи, че е работил по лична самодейност.
Двама съоснователи на организацията също са измежду обвинените. Един от тях - Ги Алвес, обществено призна подправеното осчетоводяване. През 2014 година юрист на „ Bygmalion ” съобщи, че компанията е работила под политически напън.
Лаврийо изиска отлагането на процеса, откакто член на екипа от бранители се разболя от COVID-19. Днес съдиите ще би трябвало да решат дали да пресечен процеса за няколко седмици.
БГНЕС напомня, че на 1 март Никола Саркози бе наказан на три години затвор, две от които условно, поради опит да подкупи арбитър, който да му даде вътрешна информация за следствие, по отношение на финансите на предизборната му акция през 2007 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР