Бившият френски президент Никола Саркози застава пред съда в сряда

...
Бившият френски президент Никола Саркози застава пред съда в сряда
Коментари Харесай

Саркози отново застава пред съда

Бившият френски президент Никола Саркози застава пред съда в сряда по обвинявания за нелегално финансиране на предизборната му акция през 2012 година Очаква се различен обвинен по делото в сряда, Жером Лаврийо, заместник-директор на акцията на Саркози през 2012 година, да изиска отсрочване на процеса, откакто един от юристите му даде позитивен тест за Covid-19. В част от делото, което не касае някогашния президент, Лаврийо е упрекнат, че е взел участие в система от подправени фактури и опасности до пет години затвор.

Саркози рискува да получи едногодишна присъда и 3750 евро санкция.

Припомняме, че за корупция и търговия с въздействие, след беше наказан на три години затвор, от които една година дейно и две години условно. Саркози ще има опция да изиска задържане под домакински арест с потреблението на електронна гривна при дефинитивно влизане на присъдата в действие.
 Саркози няма да се бори за президент през 2022 година
Саркози няма да се бори за президент през 2022 година

Бившият държавен глава разгласи своите проекти

Срещу Саркози беше заведено правосъдно дело по обвинявания в опит за рушвет на френския магистрат Жилбер Азибер, като му предложил добре платена работа в Монако в подмяна на поверителна информация за хода на престъпно следствие на противозаконното финансиране на предизборната му акция от френския козметичен колос L`Oreal и по-конкретно на неговия тогавашен началник Лилиан Бетанкур.

В процеса прокуратурата искаше четиригодишна присъда, от която две години условно.

Саркози на републиката през 2022 година, само че има намерение да гласоподава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР