Бившият френски президент Никола Саркози получи три години затвор за

...
Бившият френски президент Никола Саркози получи три години затвор за
Коментари Харесай

Вкараха Никола Саркози в затвора

 Бившият френски президент Никола Саркози получи три години затвор за корупция, в това число една година – дейно, оповестява Би Би Си. 66-годишният Саркози беше приет за отговорен за опит да подкупи магистрата Жилбер Азибер, като му предложи влиятелен пост в Монако в подмяна на информация за престъпно следствие на неговата политическа партия.

Така нареченото дело за подслушванията датира от 2014 година. В рамките на следствието за финансиране от Либия на президентската акция на Никола Саркози през 2007 година излиза наяве, че той е употребявал секретна телефонна линия, с цел да комуникира с юриста си. Двамата оказват напън, с цел да повлияят на друго дело, което визира Саркози. 

Другите двама обвинени по делото - адвокатът Тиери Херцог и Азиберт, получиха същата присъда като Саркози. Той обаче ще може да излежава присъдата си под домакински арест с електронна гривна. Очаква се експрезидентът да апелира наказването си. Днешното решение на съда е историческо, тъй като едвам за повторно френски президент получава присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР