Бившият енергиен министър на ГЕРБ Теменужка Петкова може да бъде

...
Бившият енергиен министър на ГЕРБ Теменужка Петкова може да бъде
Коментари Харесай

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова може да бъде дадена на прокурор

Бившият енергиен министър на ГЕРБ Теменужка Петкова може да бъде дадена на прокурор поради неналичието във ведомството на подписаната от нея и шефа на " Газпром " Алексей Милер през 2017 година на газопреносната инфраструктура на територията на България, при отчитане на разпоредбите на Европейски Съюз.

Документът бе изтънчен от " Републиканци за България " по Закона за достъп до информация, само че още преди този момент служебният министър на енергетиката Андрей Живков сподели, че не е намерил подобен документ в завещаната му от Петкова каса.

В четвъртък Живков сподели, че е издал заповед за търсене на въпросната пътна карта, само че такава не е открита на никое място в министерството или измежду документите на Българския енергине холдинг и дъщерното му " Булгартрансгаз ", което действително ръководи газопреноснат амрежа на страната. Въпросната пътна карта с еспоменявала единствено в някакъв различен документ, само че от самата нея и подписаното от Петкова и Милер съглашение нямало и диря.

На 3 юни 2017 година от пресцентъра на енергийното ведомство оповестиха, че Петкова и Милер са подписали пътна карта, според която двете страни ще проучат въпроса за развиване на газопреносната инфраструктура на територията на България, при отчитане на разпоредбите на Европейски Съюз. Зад тази обща дефиниция тогава бе разчетена сделка за работа по реализацията на втора тръба от газопровода " Турски поток " до България.

Около година по-късно - през есента на 2018 година, Петкова изиска от Народното събрание да утвърди смяна на енергийната тактика на България, с цел да може в нея да влезе планът за така наречен газов хъб " Балкан ", част от който бе и планът за продължението на " Турски поток " през България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР