Бившият енергиен министър Александър Николов коментира пред bTV сагата Джемкорп“,

...
Бившият енергиен министър Александър Николов коментира пред bTV сагата Джемкорп“,
Коментари Харесай

Николов за „Джемкорп“: Това, че се търси под воал теле за политически дивиденти, е петно за България


Бившият енергиен министър Александър Николов разяснява пред bTV сагата „ Джемкорп “, като съобщи, че се търси под вола теле за политически дидивиденти и това ще е леке за България.

Той бе изслушан на съвещание за определяне на всички обстоятелства и условия към подписването на меморандума сред България и компанията за инвестиция в зелена сила от 1 милиарда $.

Николов бе свикан в качеството си на някогашен представител на изпълнителната власт поради документът подписан и преустановен в границите на няколко месеца след подозрение, че в договорката опосредствано вземат участие съветски компании.

„ Ние отидохме да си свършим работата не за съответна компания. Отидохме да си свършим работа за всички евентуални вложители и имаше реакция от всички. Всички компании, с които сме разговаряли, са били приветствани в случай че имат положителни планове за България. В неангажиращ документ се показват планове. “ Това съобщи някогашният енергиен министър.
Tой изясни, че е имало среща в Съединени американски щати с доста компании.

Tой изясни, че под вола се търси теле.

„ Джемкорп “ изрази планове в резултат на покана от страна АЙ ПИ 3. В Съединени американски щати направихме срещи с доста компании. Инвестиционната рамка в България се трансформира заради доста елементарна причина. Българската енергетика беше показана като карта и като благоприятни условия на всички евентуални вложители. Имаше реакции от всички. Търси се под вола теле за политически дивиденти “, изясни още той.

По мотив отчета от ДАНС, който оповестява, че има връзка с съветски капитали и олигарси, Александър Николов изясни:

„ Докладът от ДАНС е изчетен на съвещание на Министерски съвет, на което е взето решение да бъда преустановен меморандумът. Предварителният отчет е изпратен от дълго време и е показано, че след 2017 или 2018 година, няма каквато и да било съгласуваност с съветски лица. Вторият отчет е по този начин или другояче ненужен. Аз съм го казвал на Министерски съвет. В смисъл аз съм срещу прекратяването на сходни документи и срещу целия звук, който се подвигна, тъй като това е леке за капиталовата среда в България. Поради тази причина времето, в което аз бях виновен за бранша, е почти 8 месеца. Времето на настоящия длъжностен кабинет е към този момент 5 месеца. Много елементарно може да се съпостави какви са самодейностите по вложенията, какви са отговорите на евентуални сътрудници и какво е финансовото положение и каква е разходната част на енергетиката “, разяснява Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР