Бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести,

...
Бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести,
Коментари Харесай

Сегашното ръководство на МЗ е диалогично и ще се изяснят с бизнеса, очаква Кантарджиев

Бившият шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, а в този момент съветник по имунизиране в Столична община проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че настоящето управление на Министерство на здравеопазването е прекомерно диалогично, нещата ще се изяснят с браншовите организации и ще се сътвори удовлетворяващо обстановка.

Случаите са доста, само че хубавото в цялата обстановка е, че вирусът ще заразява повече, само че ще се прекарва по-леко, сподели Кантарджиев пред Българска национална телевизия. 
Проф. Кантарджиев: Краткият инкубационен интервал на " Омикрон " е проблем
" Имаме един съвсем негативен връх, само че несъмнено това беше очакване. С разпространяването на новия генетичен вид - това беше очак...
Прочети повече
47% от столичани са имунизирани, 68% е интензивността на коронавирус леглата, регистрира той и добави, че при Омикрон се заразяват изключително доста младежи и деца. Трябва да се продължава с проветряването, слагане на апарати за дезинфекция на въздуха за всички зимни инфекции в учебните заведения и публичните здания, трайна стерилизация на повърхности и да се вземат ограничения на ротационен и колективен принцип по предприятията, с цел да не се позволява смесването на разнообразни групи, изясни Кантарджиев.

„ Опасността е доста заболели и доста краткотрайна неработоспособност “, предизвести той. 

Кантарджиев добави, че заплахата на хората, които не са имали контакт с вируса, е доста по-голяма и ще усили натиска към лечебните заведения. Проф. Кантарджиев поучава хората, които са с първа доза в идващите седмици да са деликатни да не се заразят и на опашката, когато чакат да се имунизират. Имунната система, когато е с антигенно раздразнение е хубаво човек да се пази, прикани консултантът по имунизиране. 

Проф. Тодор Кантарджиев прикани да се носят маските и който се усеща болен, да не върви на работа, да не се среща на хора и да се самоизолира.
Тодор Кантарджиев разгласи по кое време ще се отървем от пандемията
„ Омикрон “ минава много по-лесно и това до известна степен е успокояващо. Очаква се бързо повишаване на случаите и стръмно сп...
Прочети повече
Още:

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР