Бившият директор на Ferrari - Стефано Доменикали, ще поеме президентския

...
Бившият директор на Ferrari - Стефано Доменикали, ще поеме президентския
Коментари Харесай

Бивш директор на Ferrari поема Формула 1

Бившият шеф на Ferrari - Стефано Доменикали, ще поеме президентския пост на Формула 1 от Чейс Кери преди началото на идващия сезон. Motorsport.com оповестява, че 55-годишният италианец ще бъде назначен преди края на календарната година.

Формула 1 към момента не е оповестила новината публично, само че тимовете са били известени за решението във вторник.

Доменикали бе шеф на Ferrari във Формула 1 сред 2008 и 2014 година, като от 1998-а изпълняваше длъжността състезателен шеф на тима. След като напусна през април преди шест години, той стана вицепрезидент на Audi, а от 2016 година извършва длъжността президент на дъщерната компания на Volkswagen - Lamborghini.

През всичките тези години Доменикали резервира и поста си на шеф на комисия в Международната автомобилна федерация (ФИА). Той бе основател на реконструкцията на Формула 2 и въвеждането на новата платформа Формула 3.

Кери пък изпълняваше тази служба от момента, в който Либърти Медия стана притежател на Формула 1 през януари 2017. Той наследи поста от Бърни Екълстоун и ще бъде запомнен с новия тристранен контракт Конкорд, който бе подписан от всички 10 тима през месец август.

По време на престоя на Кери на президентския пост Формула 1 подписа и основни контракти с нови пазари, в това число Виетнам. Най-престижната автомобилна конкуренция съживи и позабравеното Гран при на Нидерландия.

На върха Доменикали ще си сътрудничи с някогашните сътрудници във Ферари - Жан Тод и Рос Браун. Тод работи като президент на ФИА от 2010 насам, само че ще напусне след края на сегашния си мандат следващата година. Браун пък стана шеф във Формула 1 през 2017 с покупката от страна на Либърти Медия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР