Бившият депутат и лидер на партия Ред, законност и справедливост

...
Бившият депутат и лидер на партия Ред, законност и справедливост
Коментари Харесай

Яне Янев и Александър Манолев се обвиниха взаимно в опит за феодализиране на Сандански

Бившият народен представител и водач на партия " Ред, правда и правдивост " (РЗС) и някогашен консултант на премиера водач на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев (ГЕРБ) и кметът на Сандански Кирил Котев (ГЕРБ) са близки и нелегално са прокарали тръбопровод с минерална вода до парцелите си, които се намират в парка на града.

" Александър Манолев се опита да феодализира Сандански и се държеше като градоначалник ", съобщи Янев в утринния блок на Би Ти Ви. Той е поканен от медиата да разяснява абсурда с жилищата на ръководещите и беше показан като някогашен премиерски консултант по битката против корупцията и като човек, " неговорил пред медиите от години ". В последните години Янев на няколко пъти влизаше в шумни медийни акции, като обвиняваше политици в злоупотреби, в това число изнасяйки купчини папки с истински - по думите му - документи. Част от упрекнатите, като някогашния енергиен министът Румен Овчаров, завоюваха каузи за клюка против него.

За парцелите по високите етажи на властта

В изявлението през днешния ден Янев напомни, че преди 9 години е изнесъл информация за жилищата на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. " Тогава се надигна писък против мен, а не против Цветанов. Самата страна в лицето на Национална агенция за приходите провежда по този начин процеса, че всичко да бъде потулено и заличено. Сега огромна част от медиите работят по моя модел. Аз съм посочил на обществото по какъв начин би трябвало да бъдат вадени информациите от Търговския указател, декларациите от Сметната палата ", съобщи Янев.

Той отхвърли да разяснява абсурда с новия апартамент на Цветанов, с терасите на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и министъра на защитата Красимир Каракачанов. " Ако имах два-три часа телевизионно време, мога да го направя професионално, а не аматьорски, както се прави от КПКОНПИ ", сподели Янев.

По думите му ръководителят на антикорупционния орган КПКОНПИ Пламен Георгиев е " част от висшите етажи на властта ", които Янев не пожела да разяснява, за разлика от някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, който, по думите на Янев, опитал да феодализира неговия роден град Сандански.

За парцелите в Сандански

Манолев подаде оставка къща за посетители край Сандански, която, съгласно медийни изявления и изказвания, е издигната с европари, а се употребява от фамилията на някогашния зам.-министър. " Изключително мистериозно тази къща на Манолев и хотела на кмета Котев са в парка на Сандански, в белите дробове на града. Как някой си е разрешил да преотреди тези терени от изключителна държавна благосъстоятелност, по какъв начин си е разрешил да отреже вековни чинари - е различен въпрос ", разяснява Янев

По думите му Манолев и фамилията му живее там и всички от града го знаят. " Къщата е издигната по този начин както последния тръбопровод за минерална вода - направено е сдружението " Акваспартак ", като негови членове са " Профстрой " - това е компанията на майката и брата на кмета, компания " Едия " и компания Едноличен търговец " Агротрейд - Ана Димитрова " - това е поставеното лице на екс зам.-министъра Манолев ", съобщи Янев. По думите на Янев поставеното лице е била малолетна, когато й е даден парцела. " Незаконно е захранен с минерална вода парцелът на Манолев и хотела на кмета, който е комшия на Манолев ", разяснява Янев, като добави, че хотелът по документи бил на майката и брата на кмета.

Яне Янев заявява, че Манолев бил " изпълняващ длъжността кмет на Сандански ", като водел самия " кмет Котев на всяка колекция, на всеки конгрес като аставник ". Бил непосредствен и водел на всяка колекция и шефа на общинската компания " Увекс " Крум Аргиров, който е бил началник на предизборния щаб на Манолев.

" В къщата за посетители върви котилито на кмета Котев, което е окупирало общинската софра ", съобщи Янев и разказа в детайли роднински назначения в община Сандански: вуйната на Котев била назначена за началник на отдел " Местни налози и такси ", вуйчото на Котев - брат на майка му, бил началник на " Общински пазари ". " Сега, забележете, с цел да няма проблеми с полицията, брачната половинка на шефа на полицията Щурков е назначена за основен счетоводител на " Общински пазари ". Тя по съвместителство е била и чиновник на общинската компания " Увекс ". Братът пък на шефа на полицията в Сандански е началник на инспектората и е постоянно компактно до Котев. А чичото на Котев, който е брат на татко му, пък е назначен в пречиствателната станция ", обясни Янев. " В къщата може да върви да вземем за пример и Антония Сливкова, чийто кум е татко на кмета и е назначена за началник на ГРАО, с цел да може да се държи и изборния развой ", сподели още той.

По думите на Янев Манолев се е самозабравил и лъже. " Целият град вижда. Излизаше от въпросната къща с лизмузини, демонстрираше разкош какъвто нямат и арабските шейхове. Идете в Кулата да видите защо става въпрос ", уточни Янев. Бащата на Манолев е някогашен митничар и дълготраен кмет на село Кулата. Яне Янев заявява още, че движимостите в къщата за посетители са на фамилията на Манолев. " Даже коли атевета, утевета и по този начин нататък, ще открием в тази къща - движимости на Манолеви.

Манолев помагал с пари за градежа на къщата

По телефона в ефир се включи някогашният зам.-министър на стопанската система Манолев и още веднъж отхвърли, че въпросната къща за посетители, издигната с европари, е негова. Той акцентира, че от 2001 година фамилията му живее в София и повтори, че е посещавал къщата като екскурзиант, против възнаграждение.

" Няма по-красноречив метод да стане ясно на всички каква е офанзивата против мен и кой е нейният идеолог. Той е национално прочут, че събира и разгласява папки. Партията на господина към този момент е изцяло забравена на национално равнище, това следва да се случи и на районно равнище, този човек не е виждал народен ефир от години. Цялото ни семейство сме пострадали, мълчим и чакаме да забележим по какъв начин ще приключи следствието, а той, който даже не е наясно с каква ориентировка е, излиза и дава морални присъди ", съобщи Манолев.

Той попита дали е правилно, че посредством подставени лица - майка, братя, сестри, водачи, гаджета, Янев получава " милиони дотации всяка година ". Попита дали е правилно, че е обвиняем, че е фалшифицирал подписи на свои родственици, че има спор, че е навлязъл в църковен парцел. " Единствената цел на тази изфабрикувана вест е, че той е мощно обезпокоен, че незаконните му схеми в общината бяха прекъснати и че става все по-ясно, че той ще бъде политически мъртвец през идващите локални избори ", сподели Манолев.

" Аз не мога да знам дали е проверявана дали действа като къща за посетители. Мога единствено да кажа, че тя започва като взаимен план сред мен и Ана Димитрова. Впоследствие пътищата ни се разделиха. Аз съм взел участие в построяването с контакти, подпомагане контрол. Аз съм финансирал това момиче - тези пари (700 хиляди лева - бел.ред.) съм имал от високите заплати и възнаграждения от интернационалните частни компании. Годишната ми заплата е надхвърляла 100 хиляди лева заплащам съм стотици хиляди лв. налози, това е проверимо. Той отхвърли да е трансферирал земята, а правото на градеж на Димитрова, откакто тя е станала пълнолетна.

По думите на Манолев сега никой не може да посети къщата, той прикани да се изчака да приключат инспекциите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (165)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР