Бившият държавен секретар на Съединените щати Колин Пауъл почина на

...
Бившият държавен секретар на Съединените щати Колин Пауъл почина на
Коментари Харесай

Covid-19 отне живота на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл

Бившият държавен секретар на Съединените щати Колин Пауъл умря на 84 години след затруднения от COVID-19.

" Генерал Колин Л. Пауъл, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати и ръководител на Обединения щаб на щабовете, умря тази заран заради затруднения от Covid 19 ", заяви семейство Пауъл във Фейсбук.



Близките му оповестяват, че той е бил изцяло имунизиран.

" Искаме да благодарим на медицинския личен състав от болница " Уолтър Рийд " за грижата им. Изгубихме незабравим и любящ брачен партньор, татко, дядо и популярен американец ", написаха от фамилията.

Колин Лутър Пауъл е роден на 5 април 1937 година От 2001 до 2005 година той служи при президента Джордж Буш като 65-и държавен секретар на Съединени американски щати, първият афроамериканец, заемал тази позиция.

Първият негър държавен секретар на Съединените щати оказа помощ за оформянето на съществени направления в американската външна политика в последните години на предишния и началото на този век.

Той е и някогашен началник на началник-щабовете на Съединени американски щати. Зад гърба си имаше дълга кариера в армията, служил е и във Виетнам. Бе и първият негър консултант за националната сигурност - в края на президентството на Роналд Рейгън. Оглави щабовете по времето на идващия държавен глава, президента Джордж Хърбърт Уокър Буш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР