Бившият червен депутат Благовест Кирилов Кирилов, зам.-министър на електронното управление

...
Бившият червен депутат Благовест Кирилов Кирилов, зам.-министър на електронното управление
Коментари Харесай

Конфликт на интереси в Narod.bg: Благовест Кирилов четял секретни документи в МВР с карта на съветник в… Министерския съвет

Бившият червен народен представител Благовест Кирилов Кирилов, зам.-министър на електронното ръководство в кабинета „ Кирил Петков “, е „ съветвал “ Министерство на вътрешните работи министъра Иван Демерджиев в спор на ползи, разкри източник на Narod.bg от Вътрешното министерство.

Оказва се, че съветникът, който допреди ден най-безцеремонно паркираше своето ново електрическо порше за 380 000 лв. пред Министерството на вътрешните работи, е имал нерегламентиран достъп до секретни документи, които са му помагали в бизнеса с публични поръчки. Това е явен спора на ползи, защото дамата, с която живее – Мария Папазова, бе персонален пиар на Министерство на вътрешните работи шефа Иван Демерджиев.

Реклама

За да избегне преден конфликт със закона, социалистът-милионер имал достъп до секретното деловодство с картата си на консултант, издадена от… Министерския съвет. Така, най-малко официално, е изработен опит да се избегне спорът на ползи, в който попада фамилния тандем Благовест Кирилов и Мария Папазова.

Както единствено Narod.bg разкри, Министерство на вътрешните работи съветникът с карта от Министерски съвет и неговият приятел в схемите – престъпно проявеният Петър Ралев Бакърджиев, сега се пробват да приберат сериозна част от най-едрата социална поръчка в Министерство на вътрешните работи на стойност 250 милиона лв. – за изработката на нови персонални документи.

Далаверата минава през доставка на скапана и евтина техника за новата паспортна система. Така на гърба на българския поданик Кирилов и Бакърджиев възнамеряват да гушнат % от разликата в цента на скъпата по задание техника и доставения китайски отпадък, като отговорността за закононарушението да поеме някой несретен административен чиновник от Министерство на вътрешните работи.

Според сигнала част от препоръчаната техника към този момент е сменена с много по-нисък клас, надлежно и по-евтина, която по никакъв метод не дава отговор на заложената в техническото задание. Елементарен въпрос е в чий джоб ще потънат милиони от разликата в цената на двата класа съоръжение с погазения Закон за публичните поръчки.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР