Бившият британски премиер и лидер на Консервативната партия Дейвид Камерън

...
Бившият британски премиер и лидер на Консервативната партия Дейвид Камерън
Коментари Харесай

Дейвид Камерън за Мей: Трябва да сме й благодарни за неуморните й усилия за доброто на страната й

Бившият английски министър председател и водач на Консервативната партия Дейвид Камерън изрази цялостна поддръжка за решението за английската премиерка Тереза Мей, откакто тя разгласи оставката си. "Тереза е права, че компромис не е мръсна дума, и би трябвало да сме й признателни за неуморните й старания за положителното на страната й ", написа той в Туитър.

В първа реакция незабавно след изказването на Мей, че ще подаде оставка на 7 юни, водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин сподели, че тя е взела вярно решение. Той акцентира, че нейната разединена партия не е в положение да ръководи страната и настоя за осъществяване на нови парламентарни избори.

Лидерът на новосъздадената Партия на Брексит Найджъл Фараж изясни неуспеха на Мей да откри излаз от създалата се обстановка с излизането на страната от Европейски Съюз с това, че тя не е отчела вярно настроенията в страната и в личната си партия. "Отидоха си към този момент двама водачи на торите, чиито инстинкти бяха проевропейски. Или тяхната партия ще извлече поучения от този урок, или ще почине ", сподели той.

Министърката по пенсионните въпроси Амбър Ръд сподели, че "Брексит е развой и е нужен компромис, с цел да бъде признато съглашение за развода, което да работи за всички ". Тя прикани за обединяване на редиците на консерваторите, с цел да се реализира триумф "в идната фаза на славната история на нашата партия ".

Според лейбъристкия народен представител Джон Ман оставката на Мей няма да промени парламентарната аритметика. Той означи, че не е налице болшинство за привикване на предварителни избори, няма болшинство за компромис, няма болшинство и за овакантяване на Европейски Съюз.

Керълин Фейрбейн, шеф на Конфедерацията на английската промишленост, похвали напъните на Тереза Мей да обезпечи такова съглашение за Брексит, което да пази стопанската система на Англия, и изрази мнение, че тя се отдръпва с уважението на бизнес средите. Нейната оставка обаче би трябвало да бъде катализатор на смяна, тъй като "не може да има проект за Англия без явен проект за Брексит ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР